Jokić ponovo sjajan, Bogdanović presjedio protiv Detroita (FOTO)

Jokićev tripl-dabl u pobjedi nad Torontom
Jokićev tripl-dabl u pobjedi nad Torontom

Klivlend Kavalirsi i Filadelfija 76ersi ostvarili su pobjede na svojim terenima, a blistali su LeBron Džejms i Ben Simons sa tripl-dabl učincima.

Klivlend je bio bolji od Milvokija 124:117, LeBron Džejms je stigao do 16. tripl-dabla u sezoni, postigavši 40 poena uz 12 skokova i deset asistencija.

Još petorica igrača Kavsa imala su dvocifren broj poena, a jedan od njih bio je i Ante Žižić, koji je meč završio sa 13 poena i šest uhvaćenih lopti. Kevin Lav je bio zapažen na povratku sa 18 poena, sedam skokova, četiri asistencije.

U poraženoj ekipi, prednjačili su Janis Adetokumbo sa 37 i Kris Midlton sa 30 poena.

Ben Simons je zabilježio deveti tripl-dabl u sezoni i karijeri, u trijumfu Filadelfije nad Šarlotom 108:94.

On je imao 11 poena, 12 skokova i 15 asistencija, a fantastičan učinak ostvario je Džoel Embid sa 25 poena i 19 skokova. Dario Šarić je postigao pet poena, iz jedan skok i tri asistencije.

Bruklin je bio bolji od Memfisa 118:115, Indijana je kod kuće savladala Lejkerse 110:100, Majls Tarner je imao 21, Viktor Oladipo 20, Bojan Bogdanović šest poena. Kod Lejkersa Kajl Kuzma 27 poena, Ivica Zubac dva poena i tri skoka.

Njujork je dobio Čikago 110:92, Enes Kanter je imao dabl-dabl deset poena i 13 skokova.

San Antonio Sparsi zabilježili su petu uzastopnu pobjedu na svom terenu, savladavši Golden Stejt sa 89:75.

Sparsi su potpuno pregazili aktuelnog šampiona u posljednjoj četvrtini, koju su dobili rezultatom 28:12.

Ovaj trijumf odveo ih je na peto mjesto Zapadne konferencije, a najbolji na terenu bio je LaMarkus Oldridž sa 33 poena i 12 skokova.

Drejmond Grin je za Voriorse igrao samo 11 minuta, pošto je morao da napusti igru zbog povrede karlice.

https://twitter.com/theScoreNBA/status/975912372484411392

Za Voriorse nisu igrale tri glavne zvijezde, Kari, Tompson i Durent. A duel u ponedjeljak uveče propustio je i Bogdan Bogdanović.

Zbog povrede mišića lijeve noge nije ga bilo u timu Sakramento Kingsa, koji su izgubili kod kuće od Detroita 90:106. Blejk Grifin je za pobjednika postigao 26 poena, uz devet skokova i sedam asistencija.

Andre Dramond je postigao samo četiri poena, ali imao je čak 16 skokova. Vins Karter je kod poraženih imao sedam poena, i popeo se na 22. mjesto na listi najboljih strijelaca u istoriji NBA.

Majami je savladao Denver 149:141 nakon čak dva produžetka, a junaci pobjede tima sa Floride bili su Džejms Džonson i Keli Olinik.

Denver je bolje otvorio meč, serijom 11:0 stigao do prednosti 16:5, ali to je praktično bio jedini dio igre u kome je neki od timova imao značajno veću prednost.

Ekipe su se smjenjivale u vođstvu, Majami u posljednjih pet minuta utakmice imao plus na svojoj strani, ali je Jokić iz odbitka na deset sekundi prije kraja donio izjednačenje Nagetsima.

Domaći tim je imao napad za pobjedu koji nije iskoristio, pa je meč otišao u produžetak. Ni u dodatnih pet minuta nije dobijen pobjednik, i Majami i Denver su propustili svoje prilike za trijumf.U drugom produžetku zablistao je Džejms Džonson koji je nanizao čak deset poena i bio “match winner”.

Predvođeni Džonsonom, igrači Majamija postavili su novi rekord franšize po broju datih poena. Džonson je meč završio sa 31 poenom i 11 skokova, čak 18 poena postigao je u produžecima.

Keli Olinik je ubacio 30 poena uz osam skokova, Goran Dragić je dodao 20. Za Nagetse, koji su izgubili treći put na poslednja četiri duela, Nikola Jokić je imao 34 poena i 14 skokova, Čenlder ga je pratio sa 26, Marej 23, Barton 22.

(Sportklub.rs)