BiH propustila pobjedu protiv Bjelorusije

[dropcap]MINSK[/dropcap] Rukometna reprezentacja Bosne i Hercegovine danas je u Minsku sa selekcijom Bjelorusije igrala nerješeno 25:25 (12:13), na startu kvalifikacija za nastup na Evropskom prvenstvu 2016. u Poljskoj.

Iako je Bjelorusija važila za favorita u ovom susretu, bh. rukometaši su propustili dobru priliku da savladaju direktnog konkurenta u borbi za nastup na EP.

Izabranici selektora Dragana Markovića više od 50 minuta susreta držali su prednost, koja je u nekoliko navrata iznosila 4 gola.

Sredinom dugog dijela domaći rukometaši su serijom 5:0 uspjeli da preokrenu rezultat i povedu, a u 52. minuti naprave i osjetniju prednost od tri gola.

Naš tim je uzvratio i anulirao vodstvo domaćina golovima Vražalića, Terzića i Ovčine. U posljednja dva minuta susreta bh. rukometaši ušli su s dva gola prednosti, koju nisu uspjeli da sačuvaju, dok su u posljednjih 30 sekundi obje ekipe propustile prilike da dođu do pobjede.

Naredni susret kvalifikacija reprezentacija BiH igra 2. novembra u tuzlanskom “Mejdanu” protiv favorita Druge grupe – Danske, koja se u četvrtak sastaje s Litvanijom.