FK Krupa neće igrati u Banjaluci

Naš stadion u ovom trenutku ne ispunjava uslove za dobijanje licence za takmičenje u Premijer ligi je kapacitet, ali siguran sam da ćemo ga proširiti do početka naredne sezone. Ukoliko to i ne uradimo, nećemo igrati u Banjaluci.Naglasio je ovo Dragomir Ilić, predsjednik FK Krupa koji je tri kola prije šampionata Prve lige Republike Srpske obezbijedio titulu i plasman u Premijer ligu BiH.

– Plastična trava na kojoj igramo nije sporna, a jedino što u ovom trenutku treba da uradimo za dobijanje licence FS BiH je proširenje kapaciteta stadiona sa 1.800 na 3.000 sjedećih mjesta. Zato ovih dana počinjemo izgradnju sjeverne tribine, na kojoj će biti izdvojen dio i za gostujuće navijače. Učinićemo sve da ispunimo potrebne uslove, ali ako tako ne bude, kao alternativu ponudićemo Gradišku, Prijedor ili Modriču. Po prirodi stvari trebalo bi da igramo u Banjaluci, ali zbog svih dešavanja u posljednje vrijeme to se sigurno neće desiti – naglasio je Ilić.

Prijedlozi koji su zimus dolazili iz Krupe da dođe do fuzionisanja Krupe i Borca pogrešno su protumačeni.

– Naše namjere bile su dobre, ali drugi nisu mislili tako. Željeli smo fuziju sa željom da pomognemo Borcu zbog nagomilanih finansijskih problema, ali i da se počne stvarati svijetla budućnost “crveno-plavih” koji moraju da budu perjanica fudbala Banjaluke. Niko nije htio da preuzme vlast u Borcu. Međutim, naš prijedlog je “dočekan na nož” i to nas je dodatno podstaklo da radimo na poboljšanju infrastrukture na našem stadionu – nastavio je Ilić.

Uveliko se razmišlja o igračkom kadru za narednu sezonu.

– Već smo započeli pregovore sa našim igračima, ali i eventualnim pojačanjima. Ajdina Redžića vraćamo iz Borca, a iz Rudar Prijedora trebalo bi da dođe Zoran Milutinović. Pokušaćemo da dovedemo Stevu Nikolića iz Zrinjskog koji u tom klubu ove sezone nije bio u prvom planu. Moramo dovesti iskusnog golmana u rangu Asmira Avdukića, Mladena Lučića ili Dalibora Kozića. Nećemo nuditi astronomske ugovore, a ono što dogovorimo biće ispoštovano – nastavio je Ilić.

Po njegovim riječima, stručni štab sa Slobodanom Starčevićem na čelu ostaće i dalje na kormilu.

– U njega imamo ogromno povjerenje i narednih dana ćemo razgovarati o nastavku saradnje. Stručni štab smo zimus pojačali Petrom Kurćubićem i on će i dalje ostati u klubu. Želimo da u narednoj sezoni budemo dostojan reprezent fudbala Banjaluke i Srpske, a poslije ispadanja Borca u Prvu ligu imamo i dodatnu obavezu – rekao je Ilić.

Osvrnuo se i na utakmicu u Velikoj Obarskoj u kojoj je najveći rival pobijeđen sa 5:1 i tri kola prije kraja prvenstva stečena je nedostižna prednost od 13 bodova.

– Na tom meču za Krupu je igralo 13 fudbalera koji su ponikli u banjalučkim klubovima i to, u stvari, pokazuje čiji smo klub, a ne kako neki žele da nas prikažu. Mjesna zajednica Krupa pripada Banjaluci, naša je želja da u prvom planu budu fudbaleri iz ove regije i tako će biti i ubuduće. U zapisniku na tom meču u našoj ekipi od 18 igrača bilo je čak 12 ispod 21 godine. To je budućnost Krupe, ali i fudbala Srpske – zaključio je Ilić.

Uz Krupu su prethodnih godina stajali brojni sponzori, a jedan od najizdašnijih bilo je novosadsko preduzeće “Viskol grupa”.

– Viši rang zahtijevaće daleko više novca, tako da planiramo da napravimo sponzorski pul, te nađemo generalnog sponzora. Vlasnik “Viskol grupe” Dragoslav Vuković je porijeklom iz naših krajeva, do sada je bio nesebično uz nas i očekujemo da u budućnosti bude jedan od glavnih finansijera. Biće nam potreban budžet od oko 800.000 maraka. Sa tim iznosom obezbijedićemo izmirenje svih obaveza, kako poreskih tako i onih prema igračima, a imaćemo respektabilnu ekipu za sredinu tabele – naglasio je Ilić.