Drulović: Zaslužili smo više od remija

[dropcap]ČIKAGO[/dropcap] Vršilac dužnosti selektora fudbalske reprezentacije Srbije Ljubinko Drulović izjavio je danas da je njegov tim zaslužio više od remija (1:1) u prijateljskom meču s Panamom.

“Bili smo apsolutno bolji tim, kontrolisali smo utakmicu od prvog do poslednjeg minuta. Nažalost, dogodile su se neke čudne sudijske odluke na koje nismo mogli da utičemo, a koje bi po svim pravilima trebalo da budu drugačije procenjene”, rekao je Drulović za sajt FSS.

On je dodao da nema šta da zamjeri igračima.

“Zaista su želeli da pobede i ovu utakmicu, pokušavali su do poslednjeg momenta, ali nisu uspeli zbog brojnih faktora. Sada moramo da se oporavimo, odmorimo i u miru pripremimo za utakmicu protiv selekcije Brazila, jedog od najboljih timova na svetu”, poručio je Drulović.

Jedini strijelac protiv Paname, kapiten Branislav Ivanović, istakao je da je nacionalni tim na momente prikazao dobru igru, iako nije trijumfovao.

Prema njegovim riječima, Srbija mora uvijek da se takmiči i na svakoj utakmici igra na rezultat.

“Nažalost, opet je bilo i nečega što već duže vreme pokušavamo da eliminišemo. I u Dablinu, kad smo pobedili Republiku Irsku, pokazalo se da smo skloni da se u pojedinim periodima utakmice gotovo ‘isključimo’. To su obeležja mladih ekipa, a mi smo i dalje mlada ekipa. Nije strašno da se to dešava, ali se već dovoljno puta ponovilo da bi trebalo preduzeti sve da ga iskorenimo”, rekao je Ivanović.

Njegov saigrač iz Čelsija Nemanja Matić nije bio zadovoljan rezultatom protiv Paname.

“Sve ostalo može da dobije prelaznu ocenu. Stvorili smo dosta prilika, kontrolisali utakmicu i bili bliži pobedi. Ostaje da se malo bolje taktički postavimo kad krećemo u presing, ali to su već detalji za koje je potrebno, ipak, malo vremena”, rekao je Matić.

Posljednji meč na turneji fudbaleri Srbije odigraće 6. juna u Sao Paulu protiv Brazila.

Statistika

Meč je odigran na stadionu Tojota park pred oko 3.000 gledalaca, a sudio je Marlon Alfonso Mehia Kariljos iz Salvadora.

Strijelci: Ivanović u 25. minutu za Srbiju, a Gomes u 60. za Panamu

Žuti kartoni: Gudelj (Srbija), R. Tores, Gomes, Rodriges i Mekfarlejn (Panama)

Crveni karton: Rodrigez (Panama).

SRBIJA: Stojković, Gudelj, Ivanović, Tošić (Jojić, 61 min), Ðorđević (A. Mitrović, 66), Tadić, Kolarov, S. Mitrović, Matić (Lazović, 85), Basta i Marković (Mrđa, 78).

PANAMA: Mekfarlejn, Paris (Maćada, 46), Rodriges, R. Tores, Gomes, Baraona (Nurse, 46), Kuper (Kerol, 83), Čen, Munjoz (Himenes, 87), Kintero (G. Tores, 90) i Enrikez.