Marko Đoković ne sme da otkrije pol bebe

[dropcap]BANJALUKA[/dropcap] Srpski teniser Marko Đoković s nestrpljenjem očekuje da postane stric. Njegov brat Novak, prvi teniser svijeta, i Jelena očekuju prvo dijete.

“Uskoro ću postati stric. Baš sam srećan. To će biti prvo dete od nas trojice braće i srećan sam zbog Novaka. Ne smem da otkrijem da li će biti dečak ili devojčica. Znam da ljude interesuje, ali voleo bih da poštuju privatnost”, rekao je Marko Đoković za Nezavisne novine.

Na pitanje šta će od strica dijete moći da nauči, Marko je kroz osmijeh kratko odgovorio: “Nadam se, sve lepše stvari.”

Marko Đoković je igrao s vajld kartom na ATP čelendžeru “Banjaluka 2014”, koji je počeo juče, ali ni u trećem pokušaju se nije plasiro u drugo kolo. Odlično je počeo meč s Belgijancem Arturom de Grefom, 233. s ATP liste. Poveo je 5:3, ali je rival preokrenuo rezultat i slavio 7:6 (3), 6:1.

“Žao mi je što sam izgubio. Direktor turnira Milan Radaković mi je ukazao šansu i velika je čast bila igrati u glavnom turniru”, rekao je Đoković.

On je trenutno 1079. na ATP listi (najbolji rang mu je 581. mjesto) i nada se da značajno može popraviti plasman do kraja godine.

“Nije mi išlo što se tiče tenisa, ali poslednja dva-tri meseca igram sve bolje i nadam se da ću uskoro krenuti uzlaznom putanjom na listi. Nadam se da ću do kraja 2014. doći na 700. ili 600. mjesto, a da ću za koju godinu moći da igram grend slemove”, dodao je Đoković.