Trener i igrači napustili Mladost iz Velike Obarske

Fudbalski klub Mladost iz Velike Obarske puca po svim šavovima. Nakon što su teško poraženi od Krupe (1:5) na svom terenu u 29. kolu Prve lige Republike Srpske, na površinu su isplivale sve stvari koje su do sada u nekadašnjem premijerligašu gurane pod tepih.­­­Trener Slavoljub Bubanja digao je sidro i otišao prije nekoliko dana, a za njim je krenula i nekolicina igrača. Fudbaleri su bili ogorčeni nebrigom uprave prema njima, a pojedini nisu imali gdje da spavaju pa su se dovijali na različite načine, te se znalo desiti da po trojica spavaju u jednom krevetu kod onih koji su sebi mogli da priušte prenoćište, dok su pojedini navodno deportovani iz zemlje.

Uprava je donijela odluku da do kraja Prve lige za ekipu igraju mlađi igrači i da Bubanja vodi brigu o njima, ali se on zahvalio na ponudi i vratio u Crnu Goru. Nije želio da iznosi prljav veš u javnost, ali je istakao da više nije mogao izdržati te naglasio da će mu godina i po koju je proveo u ekipi ipak ostati u lijepom sjećanju.

– Već od januara sve je krenulo silaznom putanjom. Iskreno i pošteno sam radio te pokušao da klub vratim u Premijer ligu zajedno sa predsjednikom Borkom Blagojevićem, ali smo ostali sami i nismo mogli dalje. Rezultati su krili loše stanje u klubu, a bilo je dosta mučno za sve igrače, pogotovo one sa strane, mada o tome ne želim da pričam. Žao mi je navijača i ljudi koji su htjeli da klub vrate u Premijer ligu. Ekipa je imala moć i karakter da to ostvari, ali ružne stvari koje su se dešavale uticale su da to ne ostvarimo – rekao je Bubanja.