Emir Spahić se tukao nakon utakmice s Nigerijom? (VIDEO)

[dropcap]KUJABA[/dropcap] Da u fudbalskoj reprezentaciji Bosne i Hercegovine nešto nije u redu i da je atmosfera ozbiljno narušena potvrđuje i video zapis koji kruži internetom.

Riječ je o telefonskom razgovoru komentatora BHT1 Velide Spahe, vjerovatno sa nekim od kolega iz Sarajeva, prenose Nezavisne novine.

Navodni incident se desio nakon meča BiH – Nigerija, a Spaho sumnja da ga je izazvao kapiten Emir Spahić.

Sportski komentator nije mogao sa sigurnošću tvrditi šta se tačno desilo, ali kaže da je navodno izbila i tuča između Spahića i još nekoga.

“Čuo sam, ne znam sad je li tačno, da je bilo poslije utakmice na rubu incidenta, tuče neke, sad šta je… Ne znam između Spahića i još nekoga. To sam čuo, ne garantujem da je tačno, to kažu ovi što su bili tamo”, rekao je u razgovoru, koji se pojavio i na YouTubeu, Velid Spaho.

Spaho između ostalog konstatuje i da selektor Safet Sušić ne može da održi disciplinu među igračima.

Demant

Iz rukovodstva Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH odmah su odlučno reagovali.

Iako priznaju da atmosfera u bh. timu nije sjajna, naglašavaju da tuče i bilo kakvog incidenta nije bilo.

“Ja to odlučno mogu demantovati i tvrdim da nije bilo ni svađe, a kamoli tuče. Poslije utakmice sa Nigerijom igrači su bili deprimirani, razočarani, što je i normalno s obzirom da nije ostvaren očekivan rezultat. Međutim, poraz su primili stoički bez bilo kakvih problema, svađe, a kamo li tuče. Nema govora da se nešto tako desilo”, rekao je Jasmin Baković, generalni sekretar N/FS BiH, koji se nalazi u Brazilu.

[youtube id=”0YJDX_cV-AM#t=53” width=”620” height=”360”]