Srbija preko Argentine do finala

[dropcap]BEOGRAD[/dropcap] Košarkaši Srbije plasirali su se večeras u finale turnira Trofej Beograda, pošto su u polufinalu u Areni savladali Argentinu sa 82:67 (26:14, 20:18, 24:19, 12:16).

Poslije osvajanja turnira u Pou i pobjede na evropskim prvakom Francuskom (79:69) srpski košarkaši su savladali još jednog jakog protivnika.

Izabranici Aleksandra Ðorđevića pružili su odličnu partiju, sa dosta trčanja, igre u tranziciji i požrtvovanja kako u napadu tako i u odbrani. Pokazali su da, uprkos problemima sa povredama i brojnim otkazima, u dobroj formi dočekuju Svjetsko prvenstvo u Španiji, koje počinje za dvije nedjelje.

Bez velikih padova u igri i gubitka koncentracije nadigrali su Argentince u svim segmentima igre i na trenutke egzibicionim potezima uljepšali Ðorđevićev debi na klupi orlova u rodnom gradu.

Osim tijumfa protiv “gaučosa”, mogućeg protivnika Srbije u eliminacionoj fazi predstojećog Mundobasketa, raduje i timska igra reprezentacije u kojoj igrači sa klupe daju jednak doprinos kao starteri i sa dosta samopouzdanja napadaju koš rivala.

Pitanje pobjednika riješeno je poslije prvih 20 minuta, kada je srpski tim furioznom igrom krajem prve i početkom druge četvrtine došao do ubjedljive prednosti (43:22), koju su čuvali do samog kraja.

U timu Srbije u igru nije ulazio nedovoljno oporavljeni kapiten Nenad Krstić, dok su Miloš Teodosić i Nemanja Nedović meč posmatrali u civilu.

Uoči utakmice generalni sekretar KSS Andrija Kleut čestitao je Stefanu Markoviću jubilej i uručio mu uramljeni dres Srbije sa brojom 100.

Srbija će u finalu Trofeja Beograda igrati protiv selekcije Turske, koja je ranije danas savladala Portoriko sa 77:66.

Statistika

Utakmica je odigrana u Beogradskoj areni pred 12.345 gledalaca, a sudili su Mogulkoc, Glišić i Nikolić.

Srbija: Micov 4, Milisavljević, Bogdanović 8, Bjelica 7, Marković 5, Kalinić 4, Krstić, Raduljica 15, Katić 7, Štimac 3, Simonović 3, Mitrović 6, Birčević 13, Jović 10.

Argentina: Skola 15, Galizi 2, Mata 9, Kampazo 5, Priđoni 5, Laprovitola 4, Gutijerez, Delija 1, Erman 10, Noćioni 13, Bortolin, Zafar 3.