Anćeloti se plaši pjesme Liverpulovih navijača

[dropcap]LIVERPUL[/dropcap] Trener Real Madrida Karlo Anćeloti rekao je da se divi narednom rivalu u Ligi šampiona Liverpulu, i da jedva čeka da ponovo uživo osjeti atmosferu na čuvenom “Enfildu”.

Aktuelni šampion Evrope u trećem kolu Grupe B elitnog takmičenja gostuje petostrukom šampionu Starog kontinenta, koji ne blista ove sezone i ne smije da izgubi ukoliko želi da ostane u trci za osminu finala.

“Divim se Liverpulu još od 1984. i pobjede protiv moje Rome u finalu Kupa šampiona u Rimu. Ima nešto posebno u tome kada njihovi navijači pjevaju ‘You'll Never Walk Alone’. Ranije ću izaći na teren da još jednom osjetim uživo tu atmosferu”, izjavio je Anćeloti.

Italijanski stručnjak, koji je sjedio na klupi Milana u čuvenom finalu u Istanbulu iz 2005, kada su “crveni” nadoknadili 0:3 i osvojili trofej, kaže da je upravo ta pjesma pokrenula rivala.

“Vodili smo 3:0 na poluvremenu, otišli smo u svlačionicu sa mislima da je sve gotovo. Međutim, njihovi navijači nisu prestajali s pjesmom i onda se sve preokrenulo. Neću reći da smo izgubili zbog pjesme, ali ima nešto u tome. Ipak, dvije godine kasnije vratili smo im milo za drago u Atini. Mislim da je sve to sudbina”, naveo je Anćeloti i dodao da sjajna atmosfera može da bude samo dodatni motiv njegovim igračima.

Kristijano Ronaldo će biti izviždan na stadionu Liverpula. Naravno, igrao je za Junajted, pa je to glavni razlog što ga navijači “redsa” ne vole.

“Znam da će mu zviždati, ali mislim da će ga to samo motivisati, on je najbolji baš u takvim situacijama kada je pod pritiskom”, smatra Anćeloti.

Zanimljivo je da je Portugalac s Junajtedom na ovom fudbalskom hramu igrao pet puta – tri puta je slavio, izgubio je jedino u FA kupu u sezoni 2005/06, ali nikad nije dao gol.

Madridski tim ima maksimalan učinak poslije dva kola pošto je prethodno pobijedio Bazel (5:1) i Ludogorec (2:1), dok Liverpul nije krenuo kako je očekivao. “Na mišiće” je ostvaren trijumf nad Ludogorecom (2:1), a potom je uslijedio poraz u Bazelu (0:1). Ipak, iz “kraljevskog kluba” najavljuju oprez, prije svega zbog posljednjeg sudara ova dva tima na “Enfildu” 2009, kada su “crveni” u osmini finala slavili s ubjedljivih 4:0.

Veliku pažnju privlači i duel Grupe A u Atini, gdje Olimpijakos dočekuje Juventus. Meč između “crveno-bijelih” i “crno-bijelih”, baš kao i minulog vikenda u Beogradu, vodiće srpski sudija Milorad Mažić, a Pirejci žele da poslije šampiona Španije, Atletika, na svom terenu sruše i prvaka Italije.

Belgijski šampion Anderleht u Briselu dočekuje Arsenal. Anderleht nakon 11 odigranih utakmica u belgijskom prvenstvu drži prvo mjesto bez poraza, ali u Evropi je sasvim druga priča – samo jedan trijumf u proteklih 20 utakmica. Menadžer londonskog tima Arsen Venger za meč u Belgiji ne može da računa na povrijeđene Mesuta Ozila, Matijea Debušija, Jaju Sanoga i Loran Košelnog, ali se očekuje povratak Tea Volkota.

Zanimljivo će biti i u Istanbulu, gdje Galatasaraj nakon pobjede u derbiju protiv Fenerbahčea (2:1) dočekuje Borusiju iz Dortmunda, koja uprkos lošem startu u Bundesligi u elitnom takmičenju ima maksimalne dvije pobjede.