Široki i Borac oprezni pred revanš

[dropcap]SARAJEVO[/dropcap] Prednost iz prvog meča neće zavarati trenere Širokog Brijega i Borca, koji su oprezni pred današnje revanš utakmice osmine finala Kupa BiH.

Izabranici trenera Slavena Muse će u gostima protiv Željezničara braniti zalihu od 2:0 ostvarenu na “Pecari”. Njihova igra ove jeseni ulijeva im dodatno samopouzdanje, posebno nakon sedam golova prošle nedjelje u mreži Čelika, ali znaju da na “Grbavici” nemaju pravo na opuštanje.

“Imamo dobar i ujedno varljiv rezultat. Nikad se ne zna kako se stvari mogu odvijati ako primimo gol. Maksimalno respektujemo ‘Želju’. To je veliki klub, imaju pobjednički mentalitet i radujem se utakmici jer uvijek volim doći na ‘Grbavicu’. Znamo da ako želimo sretni i zadovoljni da se vratimo kući moramo odigrati čak puno bolje nego na ‘Pecari'”, kazao je Musa.

Uz optimizam, opreza ne nedostaje ni u taboru Banjalučana. Puleni Vinka Marinovića slavili su 1:0 u prvom meču, ali su “rudari sa Sane” istim rezultatom bili bolji u Kupu RS i tako poslali jasno upozorenje.

“Imamo dobar rezultat iz prvog meča, u boljoj smo poziciji, ali ništa nije riješeno. Imamo problema sa zdravstvenim biltenom. Zbog virusa se na prehladu žale Ivan Kostić, Vladan Grujić i Mladen Žižović. Takođe, Uglješa Radinović i Nebojša Runić imaju crvene kartone i oni ne mogu igrati. Moramo kombinovati sa sastavom, ali vjerujem da ćemo uspjeti izvesti jaku postavu i proći dalje”, najavljuje Marinović.

Gosti i ovoga puta ulogu favorita u krajiškom derbiju prepuštaju Borcu. Za trenera četvrtoplasiranog tima Prve lige Republike Srpske zbog povrede je upitan jedino nastup Nemanje Pekije.

“Borac bi bio favorit i da nije slavio u prvoj utakmici u Omarskoj. U odličnoj su formi, pokazuje to njihova serija u Premijer ligi BiH. Suprotstavićemo se u kombinovanom sastavu i dati priliku nekim mladim igračima”, rekao je Darko Nestorović, trener Rudara.

Sarajevo je juče u revanš meču u Travniku slavilo sa 3:2 i potvrdilo prolaz u četvrtfinale pošto su u prvom meču slavili sa 4:0.

Parovi:

  • Borac – Rudar Prijedor (prva utakmica 1:0)
  • Željezničar – Široki Brijeg (0:2)
  • Mladost – Metalege (0:0)
  • Zvijezda – Mladost DK (1:0)
  • Zrinjski – Sloga LJ (3:2)
  • Čelik – Olimpic (0:4)
  • Vitez – Velež (0:2)

Svi susreti počinju u 15 časova.