Advokat: Neko ne želi Srbiju na Evropskom prvenstvu

[dropcap]BEOGRAD[/dropcap] Dik Advokat, selektor Fudbalske reprezentacije Srbije, rekao je da odluke Evropske fudbalske unije /UEFA/ o kaznama povodom utakmice Srbije s Albanijom smatra vrlo čudnim i da stiče utisak da neko ne želi da Srbija bude učesnik Evropskog prvenstva.

“Ne razumijem zašto je Albanija kažnjena novčano sa 100.000 evra, u čemu je smisao toga? Oni nisu htjeli da nastave da igraju utakmicu pod bilo kojim okolnostima, kako te večeri sa ili bez publike, tako i sutradan… Nažalost, stičem utisak da neko ne želi da Srbija bude učesnik Evropskog prvenstva”, ocijenio je Advokat.

On smatra da su čudne odluke UEFA, koja je dodijelila pobjedu Srbiji sa 3:0 nad Albanijom, ali joj je oduzela tri boda i odlučila da naredne dvije utakmice igra bez publika, preneo je sajt Fudbalskog saveza Srbije.

“Epilog procesa odlučivanja je za mene, kao selektora Srbije, jednostavno nevjerovatan – kažnjena je samo jedna strana, a to je Srbija. Dodatno otežavajuća okolnost je da ćemo naredne dve utakmice igrati bez podrške naših navijača kod kuće. Vjerujem u naš tim, učinićemo sve da pobjedama ispunimo cilj i izborimo mjesto na najvišoj evropskoj sceni”, rekao je Advokat.