Nikić: Odluka UEFA Strašni sud

[dropcap]SARAJEVO[/dropcap] Odluka UEFA u vezi prekinute utakmice između Srbije i Albanije u bh. sportskim krugovima primljena je uglavnom s rezervom i bez previše komentara.

Fudbalski radnici iz BiH nisu bili pretjerano raspoloženi za razgovor na ovu temu. Suzdržan je između ostalih ostao i bivši selektor “zmajeva” Blaž Slišković.

“Ne bih komentirao. Zaista je suvišno govoriti. To je odluka UEFA, nemam komentar i ne želim ulaziti u te stvari”, kazao je Slišković za Nezavisne.

Takođe bivši selektor, ali mladog U21 bh. tima, Nikola Nikić, ipak je u prepoznatljivom stilu podijelio svoje mišljenje s javnosti.

“Ne znam, ovo niti je bijelo, niti je crno. Nemam pravi komentar, jer mi zaista nije jasno. Čuj, pobijedili su, pa su im uzeli tri boda? To je Strašni sud, ali vjerovatno ljudi koji sjede u tim komisijama znaju bolje od mene. Lično smatram da je to nakaradna odluka i pitam se da li to znači da je i ona kazna od 100.000 evra samo izrečena, a da je u biti ne moraju platiti ni jedni ni drugi. Svašta! Ne znam šta drugo da kažem”, rekao je Nikić.

Presudom iz Niona iznenađen je aktuelni selektor mladih “zmajeva” Vlado Jagodić.

“Nisam mislio da može biti donijeta ovakva odluka. Očekivao sam da će biti odigrana nova utakmica, na nautralnom terenu, bez publike i da će oba saveza istovremeno biti drastično novčano kažnjena. Ovo što je UEFA uradila je rigorozna kazna, a u biti ni jedni ni drugi nemaju efekat. UEFA je očito ‘pokazala zube’ i jednima i drugima”, smatra Jagodić.