Ivanović: Presedan u fudbalu, ali ne odustajemo od EP

[dropcap]BEOGRAD[/dropcap] Branislav Ivanović, kapiten fudbalske reprezentacije Srbije, rekao je danas da je UEFA oduzimanjem tri boda nacionalnom timu napravila presedan, ali je poručio da on i saigrači neće odustati od plasmana na Evropsko prvenstvo u Francuskoj.

“Smatram da je reč o presedanu u fudbalu na reprezentativnom nivou. Nadam se da će nadležna lica u procesu donošenja ovakvih odluka još jednom sve analizirati. S druge strane, želim da naglasim da ono što je do nas je da razmišljamo o Evropskom prvenstvu 2016. i kako da se mi nađemo u Francuskoj. Pred našom reprezentacijom je ogroman izazov i uveren sam da posedujemo i kvalitet i motiv da se nademo na finalnom turniru”, rekao je Ivanović za sajt FSS.

Fudbaler Čelsija je dodao da odlazak na prvenstvo Evrope najviše zavisi od državnog tima, kao i da je naredni meč 14. novembra protiv Danske prilika da se stvari vrate na svoje mjesto.

“Pred nama je najvažnija, odlučujuća i najteža utakmica, prilika da se pokažemo u najboljem svetlu i ostvarimo željeni rezultat. Uoči niza veoma važnih mečeva naglašavam da je predstojeća od presudnog značaja, ali izražavam puno poverenje u naš tim i željeni plasman na EP. Jedno obećavam – nikada nećemo odustati. Stvari koje moramo da promenimo su pred nama i promenićemo izgled tabele. Iskreno verujem u konačan uspeh i zajedničko radovanje povodom plasmana na šampionat u Francuskoj”, zaključio je Ivanović.

Disciplinska komisija UEFA registrovala je prekinutu utakmicu u Beogradu između Srbije i Albanije službenim rezultatom 3:0 u korist Srbije, ali je istovremeno srpsku selekciju kaznila oduzimanjem 3 boda u kvalifikacijama za prvenstvo Evrope.

Srbija će naredne dvije utakmice kao domaćin, protiv Danske i Jermenije, igrati bez prisustva publike, dok će FSS i albanski savez platiti i novčanu kaznu od po 100.000 evra.