Kosovski klub nudi Suarezu 1.200 £ nedjeljno

[dropcap]PRIŠTINA[/dropcap] Kosovski Fudbalski klub Ajvalija ponudio je urugvajskom napadaču Luisu Suarezu priliku da nastupa na Kosovu dok mu ne istekne suspenzija od četiri mjeseca, koja mu je izrečena zbog ujedanja protivničkog igrača na Svjetskom prvenstvu u Brazilu.

Kako ekskluzivno piše britanski “Telegraf”, Ajvalija je poslala ponudu Suarezu da igra do isteka suspenzije u novembru jer Kosovo još nije član FIFA, koja je kaznila urugvajskog reprezentativca.

List prenosi da je Ajvalija ponudila Urugvajcu 1.200 funti nedjeljno ako zaigra za njih, dok bi Liverpul, sadašnji klub tog igrača, bio obeštećen sa 25.000 funti.

Direktor kluba Džavit Pacoli rekao je da je to suma koju kosovski klub može da izdvoji za jednog od najviše plaćenih fudbalera svijeta, za koga se sada interesuje i Barselona.

“To mu može zvučati smiješno, ali to je sve što možemo da uradimo. Ako želi da dođe i igra za nas, on je dobrodošao. Pošto nismo dio FIFA, to bi moglo biti idealno rješenje za njega”, rekao je Pacoli.

Ajvalija je prošlu sezonu završila na šestom mjestu kosovske lige. Suarez u Liverpulu zarađuje 200.000 funti nedjeljno.