Banjalučanima 3 medalje na Otvorenom prvenstvu Hrvatske

[dropcap]BANJALUKA[/dropcap] Atletičari Borca su osvojili dvije srebrne i bronzanu medalju na Otvorenom prvenstvu Hrvatske za seniore, koje se proteklog vikenda održalo u Zagrebu.

Sait Huseinbašić je u trci na 100 metara došao do drugog mjesta sa vremenom 10,86 sekundi, dok je Borislav Dragoljević do srebra došao na 400 metara, koje je istrčao za 48,87 sekundi. Bronzu je osvojila Stefani Vukajlović u bacanju kladiva sa dužinom 50,10 metara.

“Bio je to fin uspjeh naših atletičara pred kraj sezone. Njih troje su prvaci BiH i članovi reprezentacije tako da su ponovo pokazali kvalitet i potvrdili dobre rezultate koje su postavljali tokom sezone”, kazao je Nebojša Matijević, trener Borca, za Glas Srpske.

Već narednog vikenda, 20. septembra, Banjalučane očekuje nastup na prvom ekipnom Balkanskom prvenstvu za seniore koje će se održati u Ljubljani. Huseinbašić će trčati na 100 metara, Dragoljević na 400, Nikola Brkić će se takmičiti u skoku udalj, Miroslav Rogić u bacanju kladiva, Vladana Gavranović u trčanju na 1.500 i Aleksandra Vidović u bacanju koplja.

“Ovakvo takmičenje održaće se po prvi put u istoriji. Atletičari će nastupati u osam disciplina. Biće to fina prilika za takmičare Borca da još jednom ostvare dobre rezultate i da se oprobaju sa najboljim takmičarima sa Balkana. Očekujem da pokažu dobru formu”, zaključio je Matijević.