Pobjeda Čeliku donosi prvo mjesto

[dropcap]ZENICA[/dropcap] Rukometaši zeničkog Čelika u subotu, 18. oktobra, u okviru sedmog kola Pemijer lige, dočekuju ekipu Prijedora.

Za obje ekipe ovo je važna utakmica koja im može donijeti prednost, ali što je još važnije stabilnost u sopstvenim redovima. Čeliku je ova utakmica veoma važna i prelomna, jer će u slučaju pobjede iskočiti u sami vrh prvenstvene tabele.

Cijeneći važnost utakmice i vrijednost protivnika, u upravi zeničkog premijerligaša pokušavaju izolovati ekipu od bilo kakvih uznemiravanja spolja, kao što je i neprihvatanje do sada redovnog termina igranja utakmica petkom naveče.

Naime, uprava Čelika je za sada “izgubila meč protiv uprave Gradske Arene” i ova utakmica s Prijedorčanima igra se u subotu u 19 sati, zbog još uvijek nejasnih stavova menadžmenta Javnog preduzeća za upravljanje sportskim objektima.

Ono što je za Rukometni klub Čelik u ovom trenutku važnije je “gola” borba za bodove i preživljavanje dok se ekipa ne potvrdi rezultatski i eventualno domogne titule prvaka Bosne i Hercegovine i SEHA Lige.

Svaki slabiji rezultat do kraja prvenstva zenička ekipe će “oplakati”, tako da susret s Prijedorčanima neće biti samo jedan u nizu na domaćem terenu. Slabiji dan, koji su imali u susretu s Mostarcima, više se ne smije ponoviti, mišljenje je članova stručnog štaba. U redovima Čelika neće ponovno nastupiti Ivančev i Kadić, koji su otišli da ugovore angažman u Iran.

“U svim utakmicama igramo na pobjedu, a protivnici neka razmišljaju kako da izbjegnu poraz. Pokazalo se u Mostaru da se popravlja klupski kvalitet rukometa u BiH, što u ovom trenutku može sve da nas raduje, ali mi želimo puno više i to moramo da ostvarimo pobjedama i dobrim igrama”, kaže Milanko Savčić.

Za utakmicu Čelik – Prijedor u Zenici vlada veliko interesovanje, a domaćini vjeruju da će se u Gradskoj Areni, u subotu u 19 sati, ponovno igrati pred većim brojem gledalaca.