Noletov gest oduševio sportski svijet

[dropcap]LONDON[/dropcap] Nadam se da fudbaleri gledaju Noletov meč na Vimbldonu. To je fer-plej. Bravo, pravi šampion.

Tim riječima je teniser Bruno Soareš, specijalista za dubl, opisao potez Novaka Đokovića krajem četvrtog seta meča sa Radekom Štepanekom.

Srpski teniser je servirao pri rezultatu 5:5 i imao prednost, a Štepanek je odigrao duboku lopticu koju je sudija proglasio autom.

“Oko sokolovo” je pokazalo da je loptica pala na liniju, a sudija Karlos Bernardes je odlučio da se poen ponovi. Čeh je blago protestovao, ali se već bio pomirio s odlukom kada je Novak ušao u raspravu pokazavši da svakako ne bi mogao da vrati lopticu i dao je poen Štepaneku.

To nije prvi put da Novak čini nešto slično.

“Za mene je to prirodno, nešto što je normalno uraditi. Ako osećam da nisam imao nikakvu šansu da odigram tu lopticu, predajem poen. Uradio sam to nekoliko puta u prošlosti. Istina, poen je bio veoma važan, ali nema veze. Mislim da je to fer i to je nešto što očekujem da će i moji protivnici uraditi za mene, ali to se, nažalost, ne dešava tako često”, prokomentarisao je Novak spornu situaciju.

Taj gest su pozdravili i publika i protivnik, a na društvenim mrežama Novakov potez je ispraćen s oduševljenjem.

“Biznis insajder” je napisao: “Đoković poštuje ovaj sport i protivnike. On predaje dobijene poene. On je na ovom terenu iz pravih razloga.”