Karadžić: Zvezda bi, da nije bilo Vučića, bila u trećoj ligi

[dropcap]STARA PAZOVA[/dropcap] Predsjednik Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Tomislav Karadžić rekao je danas na Skupštini nacionalnog saveza da bi Crvena zvezda igrala u trećoj ligi da nije bilo premijera države i rukovodstva FSS.

On je ocijenio neprimjerenom inicijativu Crvene zvezde da cjelokupno rukovodstvo nacionalnog saveza bude smijenjeno zbog navodno loše situacije u srpskom fudbalu.

“Naše odluke moraju da se poštuju, pooštravaćemo mere kako ne bi nastao haos. Klubovi koji duguju po 15 plata žele da menjaju savez, ali ne damo ga. Da nije bilo premijera države i predsednika FSS Crvena zvezda bi igrala u Trećoj ligi Srbije. Prave alibi neverovatnih razmera. Stvaramo uslove da možemo normalno da radimo narednih godinu dana i ovo je tačka na njihove pokušaje lobiranja”, rekao je Karadžić i istakao da je glavni cilj FSS plasman nacionalne reprezentacije na Evropsko prvenstvo u Francuskoj.

Karadžić je danas dobio jednoglasnu podršku delegata Skupštine FSS, pa će tu funkciju obavljati i u narednih godinu dana, a usvojen je i prijedlog promjene člana 44 Statuta u kojem se navodi da narednih 12 mjeseci neće moći da se raspravlja o raspisavanju izbora u nacionalnom savezu.

“Možemo da pravimo fantastične stvari oko infrastrukture i organizacije, ali je plasman u Francusku prioritet i osnovni cilj našeg rukovođenja. Imamo odlične igrače, ali i selektora sa harizmom. Pokušaćemo da budemo kao švajarski sat, kako bismo napravili rezultate”, poručio je on.

Karadžić je izrazio uverenje da će ista garnitura ljudi ostati na čelu FSS i poslije 2016, ali da on neće biti predsjednik.