Gulbisov trener: Novak osvaja RG

[dropcap]PARIZ[/dropcap] Ginter Breznik, trener Ernestsa Gulbisa, kaže da njegov učenik nema šanse u duelu sa Novakom Đokovićem u polufinalu Rolan Garosa.

Iskusni austrijski stručnjak, koji je bio trener Tomasa Mustera i Borisa Bekera, očigledno pokušava da ’uspava’ Đokovića pred polufinalni okršaj, piše B92.

On je međutim za zvanični sajt Rolan Garosa prognozirao da će srpski teniser osvojiti u nedelju jedini Gren slem koji mu nedostaje.

Upravo Breznika svi ističu kada se govori o ’novom’ Gulbisu.

„Ernests je imao ispravan stav na terenu i prije duela sa Berdihom u četvrtfinalu, tokom cijelog turnira. Sada zna da može da igra sa svima jer vrijedno trenira. Njegova pobjeda protiv Federera nije bila kraj. Fizički, on sada prati svoj potencijal. Mislim da sada mnogo dublje šalje lopticu, a veoma dobro izvodi i skraćene loptice i lobove“, smatra Breznik.

On ipak ističe da je Đoković apsolutni favorit.

„Ernests nema šanse protiv Novaka. Đoković je favorit na ovom turniru, pokušao je nekoliko puta prethodnih godina i sada je vrijeme da on podigne trofej na Rolan Garosu. Siguran sam u to, garantujem to.“

A Gulbisove šanse?

„Trebaće mu čudo. Bez čuda nema šansu. Ernests igra na visokom nivou. Ali, to je još uvijek je 10-15% ispod Đokovićeve prosječne igre. Novak igra konstantno satima, tako da bi tri ili četiri osvojena gema po setu za Ernestsa bila sjajna stvar. Čak i da Novak nema svoj dan, razlika je prevelika, mnogo je iskusniji. A uz to Đoković žarko želi ovu titulu.“