Garsija: Kucaću prije ulaska u svlačionicu

[dropcap]MADRID[/dropcap] Gala Leon Garsija, prva žena selektor u istoriji španske Dejvis kup reprezentacije, poručila je kritičarima njenog izbora da se ne brinu i da će ona učiniti sve da Španija ponovo osvoji titulu šampiona.

Glavni kritičar odluke Španske teniske federacije da bivšu teniserku izabere na mjesto selektora muške reprezentacije, Toni Nadal, juče je, ne bez ironije, zapitao kako će ona “moći da komunicira sa igračima u svlačionici, budući da su oni tu oskudno odjeveni”. Trener i stric Rafaela Nadala je još naglasio da bi bilo poželjno da na kormilu selekcije bude neko ko ima bogatu tenisku prošlost u muškom tenisu.

“Prije svega, kucaću prije nego što uđem u svlačionicu”, uzvratila je Garsija, takođe ironično na konferenciji za novinare u Sevilji i dodala: “Poštujem sva mišljenja koja sam ovih dana čula o sebi, ali ih ne dijelim. Poznajem vrlo dobro muški tenis i znam španske igrače. Sada najviše želim da uspostavim pravu komunikaciju sa njima kako bismo stvorili najbolju moguću ekipu koja će vratiti titulu Španiji.”

Garsija je u međuvremenu dobila podršku od Britanca Endija Mareja, čiji je trener takođe žena – Ameli Morezmo.

Gala Leon Garsija izabrana je u nedjelju za novog selektora Dejvis kup reprezentacije Španije umjesto Karlosa Moje, koji je podnio ostavku poslije eliminacije Španije iz Svjetske grupe.