Čilić: Poseban dan za Hrvatsku

[dropcap]NJUJORK[/dropcap] Osvajač US opena Marin Čilić kaže da je o najvećoj tituli sanjao cijelog života i zahvalio se svim ljudima koji su vjerovali u njega.

Hrvatski teniser je pobijedio Berdiha, Federera i Nišikorija bez izgubljenog seta i superiorno došao do trofeja u Njujorku.

“Djeluje mi potpuno nerealno da mene zovu gren slem šampionom. Sanjao sam ovo cijelog života i odjednom je sve počelo da se mijenja u proteklih četiri-pet dana. Od petog seta meča sa Simonom zaigrao sam nevjerovatno. Ova titula mi znači sve, ovo je ogroman uspjeh za moj tim i mene, kao i za sve one koji su vjerovali u mene prethodnih godina”, izjavio je Čilić, a prenosi B92.

Na pitanje šta je bilo ključno na njegovom putu ka tituli, Marin je odgovorio: “Igrao sam svoju igru i ona je funkcionisala ekstremno dobro; to je ključ. Posljednjih deset setova koje sam odigrao sve mi je polazilo od ruke – servis, kretanje, raznovrsni udarci, ritern, naročito u meču sa Federerom.”

“Razgovarao sam sa porodicom koja je kod kuće, kao i sa kumom iz Zagreba. On mi je rekao da ne mogu da zamislim kakvo je slavlje, da su svi bili ‘zalijepljeni’ za TV i da je atmosfera kao da je Svjetsko prvenstvo. Veliko hvala svima na podršci i na tome što su vjerovali u mene. To me je definitivno učinilo jačim i gladnijim pobjede. Ovo je poseban dan za mene, ali naročito poseban dan za Hrvatsku”, istakao je Čilić.

Goran Ivanišević je jedan od najzaslužnijih za Čilićev uspjeh, pošto je kao njegov trener izvukao iz Marinove igre maksimum.

“Goran jeste veoma emotivan na terenu, ima veliku želju za pobjedom i teško mu je da kontroliše emocije. Ali kada treniramo, kada je sa mnom, on je zaista miran. Ili je samo nervozan kada me gleda. Osim ogromnog znanja, u naš tim Goran je donio i opuštenu atmosferu. Mislim da je upravo to što mi je s njim zabavno bio ključni začin koji je povezao sve. Goran je sjajan čovjek sa velikim srcem”, zaključio je Čilić.