Banjalučani predstavljaju Srbiju na EP u parabadmintonu

[dropcap]MADRID[/dropcap] Španski grad Los Alkazares će od 11. do 14. septembra biti domaćin Evropskog prvenstva u parabadmintonu, koje će okupiti preko 100 takmičara iz više od 20 zemalja.

Među učesnicima će biti i Banjalučani – dva reprezentativca u parabadmintonu Željko Volas i Zoran Ješić, koji će u Španiji “upisati” prvo učešće Srbije na ovom takmičenju, predvođeni s klupe trenerom Igorom Šešićem.

Volas i Ješić će se u Los Alkazaresu boriti u singlu konkurencije SL4, u kojoj je prijavljeno 15 takmičara, i u dublu konkurencije SL3-SL4, gdje će se za odličja boriti 18 parova.

“Nakon dugog puta stigli smo u Los Alkazares u nedjelju uveče i sa nestrpljenjem očekujemo žrijeb i početak takmičenja. Srbija će prvi put imati predstavnika na Evropskom prvenstvu u parabadmintonu zahvaljujući velikom trudu Željka Volasa i Zorana Ješića, kao i ogromnoj podršci Paraolimpijskom komitetu Srbije i Badminton savezu Srbije. Budući da se prvi put pojavljujemo na šampionatu, ni očekivanja nisu prevelika. Osnovni cilj jeste promocija Srbije i želja da razvijamo ovaj sport kod nas. S obzirom na sve okolnosti, veliki uspjeh je i sam nastup na ovom takmičenju, a svaka pobjeda bila bih ravna podvigu. U svakom slučaju, momci imaju veliki motiv i želju da pruže svoj maksimum i da se pokažu u najljepšem svjetlu. Za koji rezultat će to biti dovoljno vidjećemo na licu mjesta. Do starta šampionata imaćemo još dva dana treninga koja ćemo iskoristiti na najbolji način”, kazao je Šešić za badminton.org.rs.

Vlada Republike Srbije – Ministarstvo omladine i sporta i Paraolimpijski komitet Srbije obezbjeđivanjem neophodnih finansijskih sredstava u značajnoj mjeri su doprinijeli učešću srpskih reprezentativaca na Evropskom prvenstvu u parabadmintonu.