Nikola Zekić, budućnost bijelog sporta

[dropcap]ZVORNIK[/dropcap] Nikola Zekić, mladi teniser iz Zvornika i član TK Vidikovac, još jednom je potvrdio da je pred njim svijetla teniska budućnost.

Najbolji teniser Republike Srpske u konkurenciji igrača do 10 godina osvojio je prvo mjesto na Međunarodnom turniru “Kup nada”, koji je nedavno održan u Banjaluci u organizaciji Teniskog kluba “Meč bol”.

Zekić je trijumfovao u konkurenciji 32 najbolja tenisera iz Republike Srpske, BiH i okolnih zemalja, pobijedivši u finalu Ahmeda Hurtića iz FBiH.

“Nikola je i ovaj put, kao i tokom cijele sezone, pokazao da je najtalentovaniji teniser sa ovih naših prostora, pa i šire. Ovaj turnir do sada su osvajali talentovani juniori kao što su Filip Krajinović, Damir Džumhur, Nikola Milojević, Laslo Đere, Dušan Lajović i drugi, koji su kasnije pokazali svoj kvalitet i u seniorskoj konkurenciji, pa se, shodno tome, očekuje i od Zekića da nastavi njihovim putem”, rekao je Miloš Jovanović, trener u Teniskom klubu Vidikovac, za Glas Srpske.

Zekić je, inače, u svojoj konkurenciji u ovoj godini pobjednik na svim turnirima na kojima je učestvovao, a, između ostalih, i na otvorenom prvenstvu Republike Srpske.

Ovaj trofej posebno je značajan zbog činjenica da ga u posljednjih deset godina nije osvojio nijedan teniser iz naše zemlje, pa ga je sada Nikola Zekić vratio u Republiku Srpsku.