Borna: Nevjerovatan osjećaj

[dropcap]BAZEL[/dropcap] Mladi hrvatski teniser Borna Ćorić izjavio je da je nevjerovatan osjećaj pobijediti Rafaela Nadala, jednog od najboljih igrača u istoriji tenisa.

Ćorić je u četvrtfinalu ATP turnira u Bazelu potpuno nadigrao Nadala sa 6:2, 7:6 i ostvario najvredniju pobjedu u dosadašnjoj karijeri, piše B92.

Još uvijek maloljetni Hrvat, koji je trenutno na 124. mjestu ATP liste, ući ce u prvih 100 na svijetu, a u polufinalu ga očekuje Belgijanac David Gofan.

“Ovo je nevjerovatno za mene, samo želim da uživam u trenutku. Toliko sam iznenađen jer je ovo nevjerovatan osjećaj”, rekao je Ćorić.

Iako je pokazao zavidnu dozu smirenosti i koncentracije u prelomnim trenucima meča, što nije baš svojstveno mladim igračima, Borna je istakao da je u sebi vodio veliku borbu.

“Vjerujte mi, ja sam veoma živčana osoba, ali sam samo pokušavao da to držim u sebi. Nisam imao šta da izgubim, jer nikada nisam igrao sa njim. Nisam znao šta mogu da očekujem – da li će me ‘ubiti’ ili šta? Tako da sam sigurno bio pod pritiskom”, dodao je Ćorić.

Nadal, koji je poslije meča izjavio da je završio sezonu i da je zakazao operaciju slijepog crijeva, rekao je da je njegov protivnik dobar momak i teniser, ali da mora da nastavi da se razvija.

“Ne znam koliko daleko može da dogura. On je dobar momak, dobar mladi teniser. Sada zavisi od toga koliko je sposoban da napreduje”, naveo je Nadal.

Ćorić i Gofan od 14.30 igraju prvi polufinalni duel u Bazelu, dok će poslije njih na teren Rodžer Federer i Ivo Karlović.