Igokea bez straha na evroligaša

[dropcap]ZAGREB[/dropcap] Košarkaši Igokee u okviru 5. kola regionalne ABA putuju u Zagreb, a uoči duela sa Cedevitom u ponedjeljak puni su samopouzdanja.

Razlog za to je utakmica prošlog kola protiv Krke (66:53), u kojoj su, kako kažu, pokazali da mogu da se nose sa regionalnim rivalima i da naporan rad s treninga mogu prenijeti i na teren.

“U Zagreb putujemo puni samopouzdanja, koje proizlazi iz dobrog rada na treninzima i poslije pobjede nad Krkom. Svi momci su zdravi, dobro treniramo, i idemo u Zagreb sa željom da pružimo dobru utakmicu, ali i sa ambicijom da pokušamo iznenaditi. Cedevita je tim koji je sastavljen za Evroligu, ali trenutno ne pokazuje taj nivo igre. Gledajući neke snimke uvidjeli smo njihove mane koje ćemo pokušati iskoristiti”, kazao je Milutin Latinčić, pomoćni trener KK Igokea.

Ove sezone je u ekipu Cedevite iz Aleksandrovca stigao i Nemanja Gordić, koji je prošle sezone bio jedan od nosilaca igre “Igosa”, a u ovoj utakmici “ukrstiće koplja” sa nekim od prošlogodišnjih saigrača.

“Čeka nas težak meč protiv jedne ekipe koja svojim rosterom zaslužuje mjesto u plej-ofu ABA lige. Iskoristićemo pobjedu protiv Krke za neke pozitivne stvari koje su se desile na toj utakmici i da ih primjenimo protiv Cedevite. Prije svega mislim na odbranu, koju smo pokazali u trećoj četvrtini protiv Krke. Trudićemo se da tako bude tokom cijele utakmice sa Cedevitom. Radi se o kvalitetnom timu, evroligaškom, međutim i oni imaju neke svoje mane koje ćemo pokušati iskoristiti”, dodao je Đorđe Drenovac, košarkaš Igokee.

Cedevita će u ovom meču biti oslabljena jer, nakon što je propustio veći dio prošle sezone Marko Tomas se opet povrijedio. Bek/krilo zagrebačkog kluba je povrijedio zadnju ložu desne noge na jednom od treninga. Očekuje se da će Tomas pauzirati tri do četiri nedjelje, pa će sigurno propustiti duele sa Igokeom, MZT-om, Levskim i vjerovatno gradski derbi sa Cibonom u ABA ligi.

Tomas je ove sezone odigrao samo četiri minuta u porazu od Olimpije, te postigao pet poena uz četiri skoka protiv Unikahe u Evroligi.

Parovi 5. kola

Subota od 17:

  • Solnoki – Levski

Subota od 19:

  • Krka – MZT Skoplje
  • Partizan – Metalac

Subota od 21:

  • Budućnost – Cibona
  • Mega Vizura – Union Olimpija

Nedjelja od 19:

  • Zadar – Crvena zvezda

Ponedjeljak od 20.30:

  • Cedevita – Igokea