Želja da u Dubicu dođe Evropa

Iako je prvobitni cilj rukometašica Dubice bio opstanak u Premijer ligi, sjajne igre u debitantskoj sezoni u elitnom rangu bh. rukometa dovele su Dubičanke do toga da sada razmišljaju o nastupu u Evropi. Dubičanke nakon 15 kola zauzimaju četvrto mjesto (33 boda), koje vodi u evropska takmičenja.

Tamo gdje je stala prošle godine Dubica je nastavila i u drugom dijelu sezone. Ostvarene su tri pobjede uz jedan poraz, a protivničke mreže nastavila je neumoljivo da rešeta Jovana Ilić. Ova 17-godišnja supertalentovana rukometašica na posljednjem meču protiv Ilidže je postigla 17 pogodaka, a trenutno je na cifri od 179 pogodaka u prvenstvu, što je skoro 12 golova po meču.

“Drugu polusezonu otvorili smo dosta dobro. Uz tri ubjedljive pobjede i poraz od aktuelnih prvakinja – Gruda, te odsustvo dvije naše ponajbolje igračice možemo biti zadovoljni svojom igrom. Dosta smo iskusnije u odnosu na prvu polusezonu, što je veliki plus za mene i moje saigračice. Cilj na početku sezone bio nam je da se izborimo za opstanak u Premijer ligi, ali s vremenom ambicije se povećavaju. Želimo mnogo više, što smo i dokazale u svim našim odigranim partijama, te se nadamo da će se ove godine u našoj sportskoj dvorani moći gledati evropski rukomet”, rekla je Ilićeva, jedna od najtalentovanijih igračica u regiji i ubjedljivo najbolji strijelac lige.

Iako je proteklog vikenda brojala do 17, prva “violina” kluba iz Kozarske Dubice nije oborila rekord, jer je u prvom dijelu sezone protiv Izviđača postigla gol više.

“Što se tiče moje igre, zadovoljna sam. Imala sam mali peh sa povredom u toku priprema, ali, na sreću, uspjela sam da se brzo izborim s tim i da spremna dočekam drugu polusezonu. Naravno, još pravimo dosta grešaka igrajući, ali nadam se da ćemo te greške svesti na minimum i da ćemo opravdati svoja očekivanja, kao i očekivanja svih drugih koji nas prate i podržavaju”, smatra Jovana, koja je prošle godine ušla u uži izbor za najperspektivniju sportistkinju BiH.

Za kraj je poručila da je presrećna što će biti uskoro formirana reprezentacija BiH, koja će učestvovati na turniru “Ženski trofej” u Tuzli.

“Raduje me činjenica o formiranju ženske reprezentacije. Oduvijek sam sanjala da branim boje svoje države i da igram na velikim takmičenjima. Iskreno se nadam i vjerujem da će se to ostvariti”, zaključila je najbolja rukometašica Dubice, koja je dodala da joj je najdraža pobjeda protiv Jedinstva u Tuzli.

(Nezavisne.com)