Maradona: Čuvajte se “kafeterosa”

[dropcap]RIO DE ŽANEIRO[/dropcap] Legenda svjetskog i argentinskog fudbala Dijego Maradona odao je priznanje reprezentaciji Kolumbije na izvanrednim igrama u dosadašnjem dijelu Mundijala, upozorivši favorite da se čuvaju “kafeterosa”.

“Ne kažem da je Kolumbija fudbalska sila, ali ona je realnost i ukoliko nastavi ovim tempom, čuvajte se nje”, rekao je Maradona u emisiji venecuelanske televizije za koju komentariše utakmice na Mundijalu.

“Kolumbija dan za danom ima sve elastičnju igru, igru u kojoj su sve ‘kockice’ na svom mjestu, vidi se da imaju glad za pobjedama i slavom, imaju momke koji trče”, rekao je Maradona u emisiji “De Surda”.

Kolumbija se plasirala u četvrtfinale Mundijala pobjedom protiv Urugvaja od 2:0, zahvaljujući golovima 22-ogodišnjeg otkrića šampionata u Brazilu Džejmsa Rodrigeza.

Njegov prvi gol će ući u anale kao vjerovatno najljepši na ovom prvenstvu, postignut tako što je hladnokrvno primio loptu na grudi, spustio je na lijevu nogu i iz poluokreta je zabio pod prečku.

“Pričali smo sve vrijeme o tome da će Nejmar i Mesi biti glavne zvijezde Mundijala, a pojavio se Rodrigez”, rekao je Maradona.

On je naglasio da je Kolumbija, naročito posljednjom briljantnom pobjedom nad Urugvajom od 2:0 i istorijskim plasmanom u četvrtfinale Mundijala, “donijela radost svojoj zemlji koju su godinama potresali nasilje, bombe, trgovina narkoticima i korumpirani političari”.