Vertongen: Ne plašimo se nikoga

[dropcap]BRAZIL[/dropcap] Defanzivac Belgije Jan Vertongen istakao je da se njegova ekipa ne plaši da izađe na megdan Argentini u četvrtfinalu Mundijala u Brazilu.

Izabranici selektora Marka Vilmotsa se u subotu sastaju sa “Gaučosima“ u borbi za plasman u polufinale Svjetskog prvenstva.

“Samouvjereni smo tokom cijelog turnira, fizički i psihički se osjećamo veoma jako i ne moramo da se plašimo bilo koga“, rekao je Vertongen, a prenosi B92.

Belgija je ostavila veoma dobar utisak na turniru i opravdala najave da može biti pritajeni favorit, te da posjeduje kvalitete koji mogu da pomrse račune, po imenu, zvučnijim selekcijama.

“Željeli smo da dođemo do ovog dijela takmičenja, ali to ne znači da treba da ustuknemo pred Argentinom. Želimo da se borimo i da odemo što dalje, to je nagrada za naš dobar rad“, dodao je Vertongen.

Argentina nije oduševila u dosadašnjem dijelu Mundijala, ali je ipak uspjela da stigne do prilike da se bori za polufinale.

“Mesi je bio fantastičan do sada, on je očigledno prvi igrač Argentine, ali ima još fudbalera na koje treba obratiti pažnju. Pričao sam sa Drisom Mertensom o Gonsalu Iguainu, upozorio nas je na njega, a već znamo koliko su opasni Ezekjel Laveci i Anhel di Marija“, zaključio je Vertongen.