Sanja Damnjanović: Još smo gladne pobeda

[dropcap]BANJALUKA[/dropcap] Jedna od najboljih rukometašica svijeta Sanja Damnjanović sinoć je dogovorom selektora Republike Srpske i Srbije Rade Unčanina i Saše Boškovića jedno poluvrijeme igrala u dresu Srpske, a drugo u svom matičnom u kojem je osvojila srebro na prošlogodišnjem Svjetskom prvenstvu.

Nije slučajno što je baš Damnjanovićeva, uz Andreu Lekić, igrala u obje reprezentacije, pošto je njena majka porijeklom iz Kiseljaka.

“Uglavnom kažu da si ti iz mesta iz kojeg ti je otac. Moja majka je iz Kiseljaka i jedan deo mene je sa ovih prostora. Svi smo mi naši. Nemam često priliku da posetim mamin kraj, ali svaka poseta znači. Neverovatno je da tek sada prvi put gostujemo u Banjaluci”, rekla je Damnjanovićeva.

Ipak, odličnoj rukometašici ovo nije bio prvi dolazak u Banjaluku, pošto je kao član Naise i Zaječara tri puta učestvovala na Svetosavskom turniru i od tada nosi vrlo lijepe uspomene iz ovog grada.

“Ipak, ovaj meč je nešto posebno. Igrali smo sinoć pre bih rekla, jedne sa drugima nego jedne protiv drugih, jer na naše prijateljice iz Republike Srpske ne gledamo kao ostale rivale. Ipak je ova utakmica nešto posebno, pogotovo što je humanitarnog karaktera”, rekla je Damnjanovićeva za Glas Srpske.

Ona je uz Andreu Lekić i golmana Katarinu Tomašević bila možda najzaslužnija za srebro osvojeno prošle godine u Beogradu na svjetskoj smotri. U decembru djevojke Saše Boškovića učestvuju na Evropskom prvenstvu, koje se igra u Hrvatskoj i Mađarskoj, a Srpkinje su u grupi sa Francuskom, Crnom Gorom i Slovačkom.

“Utakmica protiv Srpske označila je početak priprema. Već danas putujemo u Umag na vrlo jak turnir na kojem ćemo igrati protiv Nemačke, Poljske i Hrvatske i ovi mečevi mnogo će nam značiti kao priprema. Videćemo gde smo šta smo, da popravimo ono što je bilo loše, a nadogradimo ono što je dobro. Svaka grupa je teška, ne želim reći da je teže Evropsko od Svetskog, ali je sigurno u tom rangu. Biće teško, mnogi govore da smo osvojili srebro na Svetskom zato što je igrano u Srbiji, pa ćemo pokušati da im dokažemo da znamo igrati i u inostranstvu. Još uvek smo gladne pobeda i nadam se novoj medalji”, zaključila je Damnjanovićeva.

Viborg

Već drugu godinu Sanja Damnjanović sa velikim uspjehom igra u najboljem klubu Danske, Viborgu.

“Posle igranja u Srbiji, Hrvatskoj i Sloveniji, ovo je prvi put da sam daleko od kuće, ali ne kajem se. Lako se snaći u organizovanoj zemlji i klubu u kojem je sve posloženo. Prošle godine smo osvojili prvenstvo i Kup kupova, tako da je bila i više nego uspešna sezona. Ove godine smo direktno u Ligi šampiona, apetiti su i dalje veliki i cilj je dogurati što dalje u svakom takmičenju”, rekla je Damnjanovićeva.