Šest medalja za srpske tekvondoiste

[dropcap]BEČ[/dropcap] Prvog dana turnira G1 Austrija Open za kadete, juniore i seniore, tekvondo reprezentacija Srbije osvojila je šest medalja.

U seniorskoj konkurenciji zlatnu medalju osvojio je Fejzić Damir (do 74 kg) poslije 5 teških borbi i tako najavio povratak u svetski vrh, piše B92.

Bronzano odličje osvojio je Nikola Vučković u kategoriji do 63 kg.

Kada je riječ o juniorima, aktuelna svjetska i evropska šampionka Tijana Bogdanovic (do 52 kg) se okušala u većoj kategoriji od svoje i osvojila je srebrnu medalju poslije 6 borbi.

“Razlog tome je kako bi se što više navikla na snagu seniorki koje će se boriti sa njom već sledeći vikend u Lozani. U četiri meča svoje protivnice je izbacila diskvalifikacijom sa 12 razlike što nam je jasan pokazatelj koliko je dominantna čak I u višoj težinskoj kategoriji”, istakao je Dragan Jović, trener seniorskog nacionalnog tima.

Drugi junior koji je osvojio medalju, ovog puta bronzanu, je Miloš Šućur (do 68kg) poslije 4 meča.

I kadeti su bili uspješni. Miljana Stefanov (do 33 kg) je osvojila srebrnu medalju poslije 4 teške borbe i tako izborila ulazak u reprezentaciji za prvo svjetsko kadetsko prvenstvo koje će biti održano u julu u Bakuu. Nikola Vukosavljev (do 49 kg) je osvojio srebrnu medalju poslije 6 vrlo teških borbi.

U nedjelju, drugog takmičarskog dana, na tatami izlazi ostatak reprezentacije, predvođeni Milicom Mandić (do 73 kg), olimpijskog šampionkom srebrnom sa nedavno održanog evropskog prvenstva, i Anom Bajić (+73 kg), bronzanom sa istog EP.

Na turniru u Austriji učestvuje 1750 takmičara iz 45 zemalja svijeta.