Skolari: Pomalo smo uplašeni uoči nokaut faze

[dropcap]BELO HORIZONTE[/dropcap] Selektor brazilske fudbalske reprezentacije Luis Felipe Skolari priznao je da je njegov tim pomalo uplašen i nervozan uoči sutrašnjeg meča osmine finala Mundijala protiv Čilea.

Ipak, Skolari uvjerava naciju da nervoza ne može negativno da utiče na kvalitet igre njegovih fudbalera.

“Normalno je što se osjećamo neugodno i pomalo uplašeno uoči prve eliminacione utakmice”, rekao je Skolari.

On je dodao da je trema normalna stvar u svakom takmičenju.

“To je normalno u svakom takmičenju, a ne samo zato što se ono sada održava u Brazilu. Znamo da nemamo pravo na grešku i da ne smijemo da izgubimo”, rekao je Skolari.

Pobjeda nad Čileom na Mineirao stadionu zadržaće Brazil na putu ka eventualnoj šestoj tituli svjetskog pravka, dok bi poraz bio smatran ogromnim neuspjehom za zemlju koja je uložila milijarde evra u organizaciju Mundijala.

Skolari je rekao da, po njegovom mišljenju, Čile “nema šanse da pobijedi reprezentaciju domaćina, ali da ne bi trebalo smatrati krajem svijeta ukoliko se to dogodi”.

“Uradili smo sve što je bilo do nas, ali moramo da shvatimo činjenicu da u slučaju da oni budu bolji, ne smijemo da spustimo glave i da to smatramo krajem”, upozorio je Skolari.

Brazil se od 1994. na svakom Mundijalu plasirao u četvrtfinale, a posljednji put je eliminisan u drugoj rundi takmičenja protiv Argentine 1990.

Brazilci nisu izgubili od Čilea od kvalifikacija za prvenstvo svijeta 2000, a nikada nisu pretrpjeli poraz od njih na domaćem terenu.

Brazil je od 2000. pobijedio na 10 od 12 mečeva odigranih protiv Čilea.

Ove dvije reprezentacije su se sastale tri puta na Mundijalima, a Brazil je slavio u polufinalu šampionata svijeta u Čileu 1962. sa 4:2, kao i u drugoj rundi Mundijala u Francuskoj 1998. sa 4:1 i sa 3:0 u istoj fazi takmičenja na SP u Južnoj Africi 2010.

“Statistika ne mora nista da znači, Moramo da znamo da su na drugoj strani igrači koji imaju iste snove kao i mi. Zato, ako ne uspijemo, život ide dalje”, rekao je Tijago Silva.