Dinamo i Hajduk teškom mukom do četvrtfinala

[dropcap]ZAGREB[/dropcap] Dinamo i Hajduk su prošli u četvrtfinale Kupa, ali su se i Zagrepčani i Splićani jako namučili za pobjede na gostovanjima kod trećeligaša, dok je branilac titule, Rijeka, uvjerljivo slavila u Dubrovniku.

Dinamo je tek nakon produžetka slavio u Opatiji s 4:2, uz 4 pogotka Čileanca Enrikeza, dok je Hajduk s 3:2 prošao Novigrad.

Dinamo je gostovao u Opatiji kod tamošnjeg trećeligaša, kojeg je samo jedna minuta dijelila od velike senzacije. Naime, Opatija je vodila od 25. minuta pogotkom Dunkovića iz jedanaesterca, a Dinamo je do izjednačenja došao tek u 89. minutu. U kaznenom prostoru domaćina srušen je Ognjen Vukojević, a Čileanac Anhelo Enrikez je bio precizan iz penala. U produžetku je junak dvoboja Enrikez postigao još dva pogotka u 98. i 102. minuti, a Opatija je smanjila u 109. minuti na 2:3 neodbranjivim pogotkom Šukera s 25 metara. Dinamov prolaz u četvrtfinale potvrdio je opet Enrikez svojim četvrtim golom u 113. minutu.

Hajduk je takođe uz mnogo problema stigao do 3:2 pobjede kod trećeligaša Novigrada. Hajduk je poveo preko Malokua (15), na 1:1 je izjednačio Tatar (29), novu prednost Splićanima osigurao je Maglica (38), a Tatar (52.) je svojim drugim golom uspio još jednom izjednačiti. Ipak, Maglica (73.) je takođe postigao svoj drugi pogodak na utakmici kojim je odveo Hajduk u četvrtfinale.

Rijeka je rutinski, kao gost, u Dubrovniku svladala trećeligaša GOŠK sa 3:0. Pogotke za Riječane postigli su Bertoša (6), Lešković (25.) i Samardžić (54).

Plasman u četvrtfinale izborio je četvrtoligaš Vinogradar iz Mladine, koji je savladao posljednjeplasirani sastav Prve HNL Slaven Belupo s čak 3:0. Golove su postigli Domjančić (50), Lončar (54.) i Vukić (75).

U utorak je Istra 1961 pobijedila trećeligaški Šibenik s 2:0, a od 17 sati igraju Split – Osijek, Zadar – Varaždin, te Lokomotiva – Cibalija.