Zlato za srpski dvojac u Segedinu

[dropcap]SEGEDIN[/dropcap] Srpski dvojac Simo Boltić i Vladimir Torubarov osvojio je danas zlatnu medalju u Segedinu na Svjetskom kupu u kajaku.

Boltić i Torubarov su u A finalu dicipline K-2500 metara došli do 1. mjesta u vremenu 1:30.525 minuta, samo 72 hiljaditinke sekunde sporiji je bio mađarski dvojac Rudolf Dombi i Ðerđeli Boroš, dok su treće mjesto zauzeli Nijemci Markus Gros i Maks Rendšmit.

U B finalnoj trci discipline K-2500 metara Milenko Zorić i Aleksandar Aleksić su završili na prvom mjestu, dok su u A finalu iste discipline Nikolina i Olivera Moldovan bile sedme.

Marko Dragosavljević i Nebojša Grujić su u disciplini K-1200 metara zauzeli šestu i osmu poziciju.

Strahinja Mladežić je bio deveti u A finalu discipline C-1500 metara, isto kao i Marko Tomićević u A finalu discipline K-1500 metara.

U B finalu discipline K-2, 200 metara, učestvovala su dva srpska dvojca; Filipović i Novaković bili su drugi, a Holpert i Terzić šesti.

Četvrtu poziciju je osvojila Milica Starović u B finalu discipline K-1 200 metara, dok je Nikolina Moldovan bila druga u C finalu iste discipline. Milenko Našagaćin je B finalnu trku discipline K-1 500 metara završio je kao trećeplasirani.