Borac ostaje bez cijelog tima

U zimskom prelaznom roku 12 igrača pojačalo je Borac i, po svemu sudeći, niti jedan od njih neće nositi crveno-plavi dres naredne sezone u Prvoj ligi Republike Srpske, a čelnici će imati težak zadatak da na ostanak privole još šest igrača kojima su istekli ugovori.

Među starosjediocima kojima na kraju ove sezone ističu ugovoru su Nebojša Runić, Fedor Predragović, Uglješa Radinović, Toni Jović, Srđan Bečelić i Lazar Marjanović, a neki od njih bili su neizostavni članovi prvog tima Banjalučana. Mnogi su već ranije bili na meti pojedinih premijerligaša i vrlo je vjerovatno da će sada doći do realizacije transfera, ali Borac od toga skoro sigurno neće imati koristi.

Zimus su na Gradski stadion stigli Goran Vukliš, Željko Đokić, Marko Prljević, Vladan Milosavljev, Vladimir Đilas, Nenad Kiso, Armando Mance, Miloš Dujković, Marko Rajović, Aleksandar Škorić i Filip Ristovski i, kako stvari stoje, niti jedan se neće više zadržati u Borcu.

U toku drugog dijela sezone stigao je i golman Senedin Oštraković, ali i njegov ostanak je pod znakom pitanja. Borac bi mogao da ostane i bez Ajdina Redžića, koji je dres Banjalučana nosio kao pozajmljen igrač Krupe, koja će skoro sigurno naredne sezone igrati u BHT Premijer ligi.

Pitanje je i ko će voditi Banjalučane, pošto se ne zna niti da li će Borče Sredojević ostati na klupi nakon što i pored 17 osvojenih bodova u 10 kola nije uspio sa timom da izbori opstanak u bh. eliti. Mali broj igrača ima važeći ugovor sa timom iz Platonove ulice, a među njima je i golman Branislav Ružić, koji je juče otišao na odmor.

“Imam ugovor još godinu, igrač sam Borca i za sada ostajem. Zadovoljan sam ovdje, zavolio sam klub, ali vidjećemo šta budućnost nosi. Želim da vidim kakve su ambicije kluba i htio bih ponovo da igram Premijer ligu”, rekao je Ružić.

Osim Ružića, skoro siguran je ostanak kapitena Borisa Raspudića oko kojeg bi trebalo da se vrti igra naredne sezone, u kojoj će se voditi borba za povratak u bh. elitu. Podsjetimo, Borac je ovu sezonu završio na 11. mjestu i nakon osam uzastopnih sezone, treći put u istoriji je ispao iz BHT Premijer lige BiH.

Nakon osam uzastopnih godina u eliti, fudbaleri Borca treći put u istoriji ispali su iz BHT Premijer lige BiH, a navijači “crveno-plavih”, popularni “Lešinari”, prst krivice za to uperili su prema prethodnim upravama kluba i Fudbalskom savezu Republike Srpske. “Lešinari” su se nakon eliminacije oglasili saopštenjem, gdje ističu da i dalje vjeruju aktuelnim čelnicima kluba, na čelu sa predsjednikom Dejanom Kusturićem, te da je vidljiv napredak u organizaciji kluba.

“Želimo da poručimo da će naša podrška Borcu biti još veća i da će nas ovaj sportski neuspjeh samo još više ojačati”, stoji, između ostalog, u sopštenju navijača.