Završeno prvenstvo u brdskom biciklizmu

[dropcap]VLASENICA[/dropcap] Mario Kojić iz Banjaluke i Lejla Tanović iz Sarajeva su pobjednici ovogodišnjeg prvenstva BiH u brdskom biciklizmu, koje je održano na stazi Lijepa Ravan kod Vlasenice.

Kojić, član Biciklističkog kluba “Kastel” iz Banjaluke, pobijedio je u muškoj konkurenciji u najjačo, “elite” kategoriji.

Drugo mjesto je pripalo Darku Vidoviću iz Mostara, a treće Srđanu Vasiću, članu Biciklističkog kluba “Austronet” iz Prijedora.

Tanovićeva, članica Kluba brdskog biciklizma “Puls” iz Sarajeva, trijumfovala je u najjačoj, “elite” kategoriji u ženskoj konkurenciji.

Drugoplasirana je Marina Mandušić iz Livna, dok je treće mjesto pripalo Almi Alijagić iz Biciklističkog kluba “Pauer” iz Sarajeva.

Pobjednik u kategoriji “hobi 1” je David Čeliković, član vlaseničkog kluba “KPL”, u kategoriji “hobi 2” Muhamed Osmanagić iz Kluba ekstremnih sportova /KES/ “Urban” iz Bosanske Krupe, a u kategoriji “hobi 3” Antun Odak iz Širokog Brijega.

Najbolji kadet je Aziz Bužimkić iz Kluba ekstremnih sportova “Urban”, dok je u kategoriji mlađi kadeti prvi Ivan Deronja iz BK “Livno”.

Na prvenstvu je učestvovalo oko 100 takmičara iz BiH.