Vaterpolo klub veterana Incel obilježava godišnjicu rada

[dropcap]BANJALUKA[/dropcap] Vaterpolo klub veterana Incel iz Banjaluke će u subotu od 10 časova igrati prijateljski meč protiv šampiona regionalne vaterpolo lige veterana, ekipe “Pijani somovi” iz Beograda, na bazenu “Fortuna” u Banjaluci.

Ovaj meč se igra u sklopu proslave prvog rođendana kluba koji su osnovali veterani nekadašnjeg jugoslovenskog drugoligaša VK Incel.

“Biće to zanimljiva utakmica i dobra provjera za nas. Okupili smo se ponovo i većina su igrači koji su nastupali za klub do 1991, kada se ugasio. Svi mi smo entuzijasti koji vole ovaj sport. Živimo za klub, a ne od njega”, kazao je Mile Kragulj, predsjednik Incela, za Glas Srpske.

Do poplava klub je trenirao na Gradskom olimpijskom bazenu, a trenutno radi na bazenu “Fortuna”, gdje ima 3 treninga sedmično. U Incelu se nadaju da mogu ući u Regionalnu ligu veterana, ali i Međunarodnu ligu veterana.

“Želimo da uradimo nešto slično kao što su napravili naši gosti iz Beograda, koji su takođe grupa entuzijasta. Trenutno nemamo sponzora, ali radimo i na tome. Ima nekoliko firmi koje su zainteresovane za saradnju. Stalno primamo nove članove. Nije potrebno da su nekada igrali vaterpolo, već je važno samo da imaju želju”, dodao je Kragulj.

Klub trenutno ima 17 članova, a posjeduju svu opremu za rad.