Troje golfera putuje u Sidnej

[dropcap]BEOGRAD[/dropcap] Aleksandar Stojiljković, Đorđe Zečević i Maja Ilić ostvarili su pobjede na BMW golf kupu Srbije koji je održan na terenima Golf kluba Beograd na Adi ciganliji.

Takmičenje se odvijalo u tri kategorije, dame sa hendikepom do 28 i gospoda do 13, odnosno od 13 do 28, piše B92.

Pobjednici su osvojili putovanje u Sidnej, gdje će od 2. do 7. marta naredne godine, predstavljati Srbiju na finalu međunarodnog BMW Golf kupa, što je najveći internacionalni turnir za golf amatere iz preko 50 zemalja svijeta.

Jednodnevno takmičenje na Adi ciganliji odigralo je 49 golfera u jednoj rundi na 18 rupa, a još sedmoro igrača nastupilo je van konkurencije.

U A kategoriji najbolji neto rezultat imao je Aleksandar Stojiljković sa 30 poena. Drugi je bio Igor Titin sa 28, a treći Vladimir Đukanović sa 27 poena.

U B kategoriji viđena je velika konkurencija od čak 39 igrača. Đorđe Zečević nastavio je uspješan niz, pa je poslije Dajnersa slavio i na BMW kupu, pošto je ostvario 38 neto poena. Drugu poziciju zauzeo je Dragan Đuričić sa 37, a isti broj poena osvojio je i Milan Ratković na trećem mjestu.

U konkurenciji dama Maja Ilić je imala 30 poena ispred Ane Đorđević sa 21 i Verice Dragović sa 18 poena.

Pojedinačne nagrade dobili su Tamara Palkovljević i Željko Isakov koji su izveli najduže udarce, dok je Vladimir Danković imao udarac iz prve najbliži rupi.

Golf sezona na terenima na Adi ciganliji nastavlja se narednog vikenda kada je na programu jubilarni deseti Memorijal Knez Pavle.