Održan prvi triatlon na Buškom jezeru

[dropcap]TOMISLAVGRAD[/dropcap] U organizaciji Eko-sela Grabovica i Triatlon kluba Split u subotu je na području Buškog jezera kod Tomislavgrada održan 1. triatlon “Buško jezero 2014”.

U sportskoj disciplini triatlon, koja podrazumijeva takmičenje u plivanju, biciklizmu i trčanju, nastupila su 74 takmičara iz BiH i Republike Hrvatske, dok je jedan sudionik bio iz SAD-a.

U prvoj sprint triatlon disciplini, koja je podrazumijevala 750 metara plivanja, 20 kilometara vožnje biciklom i 5 kilometara trčanja, kod žena prva je bila Diana Vrdoljak iz TK Splita (HR), druga je bila Ana Aljinović iz TK Podstrana (HR), a treća Lucija Petrović iz TK Rival (HR).

U istoj disciplini kod muškaraca prvi je u ciljnu ravninu stigao Marin Koceić iz TK Swibir (HR), drugi je bio Toni Elezović iz TK Split (HR) a treći Mijo Bebić iz TK Split (HR).

U super sprint triatlon disciplini, koja je podrazumijevala 375 metara plivanja, 10 km vožnje biciklom i 2,5 kilometara trčanja, u konkurenciji žena prva je bila Lea Šešelja iz TK Rival (HR) druga Andrea Juričić iz TK Rival (HR), treća Kjara Gruber, takođe iz TK Rival (HR).

U konkurenciji muškaraca prvo mjesto je osvojio Marin Jotanović iz TK Rival (HR), drugi je bio Lovro Perković iz BK Livno (BiH) a treći Borko Prvan iz TK Jarun (HR).

Održan su i nadmetanja u obje spomenute discipline među kadetima i kadetkinjama, juniorima i juniorkama, seniorima i seniorkama, kao i veteranima, te štafetni sprint triatlon, na kojem su sva prva tri mjesta osvojili takmičari iz AK Pulsa (BiH).