Liga RS za žene brojaće 7 klubova

[dropcap]BANJALUKA[/dropcap] Takmičenje u Prvoj košarkaškoj ligi Republike Srpske za žene najvjerovatnije će početi 15. novembra, a sedam ekipa prijavilo je svoj nastup.

U ligi bi trebalo da igraju Igokea (Aleksandrovac), Igman (Istočna Ilidža), Kozara (Gradiška), Sloboda (Novi Grad), Mladi Krajišnik (Banjaluka), Trebinje 03, dok će Basket Una iz Novog Grada i prijedorska Mladost formirati zajedničku ekipu, pa će dostaviti naziv novog tima.

Ekipe Orlova iz Banjaluke i Rudar Sporta iz Ugljevika nisu se izjasnile o nastupu u Prvoj ligi RS i ostale su pri svom ranijem stavu da se žele takmičiti samo u Ligi BiH. Termin žrijeba takmičarskih brojeva Prve lige RS u ženskoj konkurenciji trebalo bi da bude određen danas.

Takmičenje u Prvoj ligi RS za muškarce počeće 8. novembra i za sada je sigurno učešće 11 klubova dok se očekuje da preostala dva zainteresovana tima uplate dugovanja i tako steknu pravo nastupa. Svoje obaveze još nisu izmirili Radnik BN Basket iz Bijeljine i zvornička Drina, ali prema riječima generalnog sekretara KSRS Dragana Ćazića, iznosi će vjerovatno biti uplaćeni danas.

“Rukovodstvo Radnika potvrdilo nam je da su dobili novac od grada i čim bude operativan platiće svoja dugovanja i moći će da igraju, dok je i uprava Drine najavila izmirenje dugova”, kazao je Ćazić za Glas Srpske.