Amfilohije: Novak ne može biti vjenčan za vrijeme posta!

[dropcap]PODGORICA[/dropcap] Najbolji svjetski teniser Novak Đoković i njegova vjerenica Jelena Ristić obaviće crkveno vjenčanje po završetku posta, koji traje do 12. jula.

Mitropolija crnogorsko-primorska, na čijem čelu je mitropolit Amfilohije, saopštila je da Novak Đoković i Jelena Ristić ne mogu biti crkveno vjenčani dok traje Petrovski post, prenosi Alo.

Svadba vijeka, kako su je mnogi mediji nazvali, biće održana 9. i 10. jula na Svetom Stefanu, a goste će uveseljavati mnoge muzičke zvijezde.

Iako se pisalo da će ih mitropolit Amfilohije vjenčati izdato je saopštenje.

“U posljednja dva dana više medija je objavilo da je mitropolit Amfilohije blagoslovio Novaku Đokoviću i Jeleni Ristić vjenčanje u toku posta.

Istine radi: Mitropolit Amfilohije nije blagoslovio vjenčanje u toku posta Novaku Đokoviću. Ono će biti obavljeno po okončanju posta, prema kanonima Pravoslavne crkve.

Mitropolit Amfilohije čestita Novaku Đokoviću pobjedu na turniru na Vimbldonu i povratak na vrh liste najboljih tenisera svijeta, i blagosilja njegovu bračnu zajednicu sa Jelenom, želeći im Bogom blagosloven porod”, navodi se u saopštenju crnogorske mitropolije.