Nadal: Novak jedan od najboljih

[dropcap]PEKING[/dropcap] Španski teniser Rafael Nadal rekao je pred početak turnira u Pekingu da je Novak Đoković jedan od najboljih igrača koje je imao priliku da gleda.

Nadal, koji se u prijestonici Kine vraća na teren poslije tri mjeseca pauze zbog povrede zgloba ruke, istakao je da bi volio da prekine Đokovićevu dominaciju u Pekingu, piše B92.

Podsjetimo, srpski teniser nikada u karijeri nije poražen u tom gradu, a kojem je osvojio četiri titule, a u ponedeljak počinje odbranu trofeja.

„Novak dominira na skoro svim turnirima.Uvijek u polufinalu, finalu, pobjeđuje. On je jedan od najboljih tenisera koje sam gledao. Očekivano, voli da igra ovdje, ali vidjećemo šta će se desiti ove godine”, rekao je Nadal, koji je slavio u Pekingu 2005. godine.

Španac je istakao da se osjeća dobro pošto je zaliječio povredu zadobijenu na trengu, ali da je motivisan za nove pobjede.

“Osjećam bol kada počnem da igram svaki dan, ali brzo nestaje. Vjerujem da sam u dobrom stanju da igram ponovo”, naglasio je Nadal.

Nadal takmičenje na turniru u Pekingu počinje duelom sa Francuzem Rišarom Gaskeom.