Predstavljena Triglav regionalna vaterpolo liga

[dropcap]ZAGREB[/dropcap] Na sastanku u Zagrebu danas je određen sistem takmičenja i sastavi grupa u novoj regionalnoj vaterpolo ligi, koja će startovati 4. oktobra.

Novu Triglav regionalnu ligu čine 16 klubova – 8 iz Hrvatske, 4 iz Srbije, 3 iz Crne Gore i jedan iz Slovenije, a biće podijeljeni u 2 grupe.

Beogradski Partizan i kragujevački Radnički takmičiće se u A grupi sa ekipama riječkog Primorja, Mladosti iz Zagreba, Budve, splitskog POŠK-a, splitskog Jadrana i Branika iz Maribora, dok su Crvena zvezda i novosadska Vojvodina u B grupi sa dubrovačkim Jugom, Jadranom iz Herceg Novog, splitskim Mornarom, kotorskim Primorcem, zagrebačkim Medveščakom i Opatijom.

Poslije dvokružnog bod sistema, po 4 prvoplasirana tima formiraće novu grupu u kojoj će se igrati po istom sistemu, ali samo sa ekipama sa kojima nije igrano u prvoj fazi.

Završni turnir 4 najbolje ekipe, fajnal-for, na programu je 3. i 4. aprila, a organizator će biti najbolja ekipa iz ligaškog dijela.

Dogovoreno je da Triglav regionalna liga od sljedeće sezone bude podijeljena na Prvu i Drugu.

U Prvoj bi igralo 10 najboljih ekipa iz ove sezone, u Drugoj preostalih 6 kojima bi se eventualno priključilo još zainteresovanih timova.

Dva posljednjeplasirana kluba iz Prve ispala bi u Drugu ligu, a elitu bi popunila dva najbolja iz Druge lige.

“Osećam veliko zadovoljstvo što smo uspeli da napravimo najjaču ligu u Evropi. Svi srpski klubovi bili su jedinsvteni, želeli su da uđu u ovu ligu. Trudićemo se da i organizacija lige bude vrhunska. Verujem da ćemo kroz ovu ligu stvarati buduće šampione kakvih je na ovim prostorima već bilo”, izjavio je Milorad Krivokapić, predsjednik Vaterpolo saveza Srbije.

Za predsjednika novoformirane lige izabran je Perica Bukić (Hrvatska), a potpredsjednici će biti Krivikapić (Srbija), Ðuro Marić (Crna Gora) i Rok Vehovec (Slovenija).