Aleksandra Krunić slušala samo sebe

[dropcap]BEOGRAD[/dropcap] Srpska teniserka Aleksandra Krunić, koja je na ovogodišnjem US Openu stigla do osmine finala, ocijenila je danas da je svojevrsno čudo u Njujorku ostvarila zahvaljujući prije svega psihološkoj stabilnosti.

“Napredovala sam na psihološkom planu, sada mnogo bolje kontrolišem emocije. Nemam više tolike uspone i padove. Više verujem sebi i ne gledam toliko u trenera, odnosno preuzimam potpunu odgovornost na sebe”, rekla je Krunićeva na konferenciji za medije u sjedištu Teniskog saveza Srbije u Novom Beogradu.

Dvadesetjednogodišnja teniserka je istakla da je formula njenog uspjeha u Njujorku u borbenosti i potpunoj mentalnoj stabilnosti.

“Najbolje je da teniser sluša svoj karakter, tako će najbolje ostvariti ciljeve, što je meni pošlo za rukom u Njujorku. Osetila sam da sam sazrela da se nosim sa pritiscima”, naglasila je Krunićeva i priznala da su je više od pobjede protiv Čehinje Petre Kvitove izmorili mediji.

“Odjednom se sručila čitava bujica pitanja i interesovanja za mene i moju karijeru, ali to prihvatam zato što se radi o specifičnom teniskom svetu. S druge strane, to jeste zastrašujuće ako nemate tim koji vas štiti”, kazala je srpska teniserka i dodala da su joj od velike pomoći bili trener Bane Jevremović i Biljana Veselinović.

Krunićeva se osvrnula na meč protiv Kvitove, šampionke Vimbldona i trenutno četvrte na WTA listi, koji je lansirao u sam vrh teniske elite pošto će od sljedećeg ponedjeljka napredovati 54 mjesta i biti 91. na svijetu.

“Protiv Kvitove sam igrala kao da imam duplo više godina. Bila sam potpuno smirena i u svakom trrenutku sam znala šta hoću”, otkrila je Krunićeva i istakla da je vjerovatno mogla da uzme još jedan veliki “skalp” protiv Bjeloruskinje Viktorije Azarenke, ali da je psihološki pritisak bio veoma veliki.

“Vodila sam protiv nje sa 1:0 u setovima i 4:3. Međutim, u jednom trenutku mi je prošla misao da ću pobediti jednu takvu teniserku i proći u četvrtfinale. Ta misao me je potpuno blokirala i na kraju sam poražena”, kazala je srpska teniserka.

One je posebno istakla pomoć koju je tokom turnira dobijala od Jelene Janković u vidu savjeta i preporuka.

“Jelena mi je svaki dan davala poneki savet, pomagala i želela da uspem i budem najbolja”, rekla je Krunićeva dodajući da su joj na uspjehu čestitale Kvitova, Vesnina, Makarova, Krajičekova i brojne druge svjetske teniserke.

Na pitanje odakle smirenost koju je pokazivala u duelu sa Kvitovom odgovorila je da je njen karatker “crno-bijeli” i da nema sredine.

“Kada sam ispunjena pozitivnom energijom za mene nema prepreka. Nadam se da nakon ovog uspeha neću uzleteti i da ću ostati i dalje čvrsto na zemlji, ali i da se neću vratiti na stari kolosek, na kojem sam u poslednje dve i po godine stagnirala. Najvažnije je da budem pozitivna prema sebi i da sve postupke i odluke tražim pre svega u sebu”, rekla je Krunićeva.

Ona je navela da je njen naredni cilj plasman u glavni žrijeb Australijan Opena u januaru, a da će do tada igrati na turnirima, od kojih je prvi u Taškentu u ponedjeljak.

Što se tiče nastupa za nacionalnu Fed kup reprezentaciju, Krunićeva je naglasila da je najvažnije da srpske teniserke podržavaju jedna drugu i da će samo zajednički moći da se vrate u elitnu Svjetsku grupu.

“Kada budemo igrale Ana, Jelena, Bojana, Vesna i ja, videćemo ko će onda moći da nam parira”, poručila je Krunićeva.