Đoković: Rame je dobro

[dropcap]LONDON[/dropcap] Novak Đoković je tokom trećeg seta meča sa francuskim teniserom Žilom Simonom u Vimbldonu pao na lijevo rame, nakon čega je uslijedio medicinski tajm-aut.

Mada je imao bolnu grimasu na licu, uspio je Đoković da se vrati na teren i pobijedi.

Đoković je protiv Simona slavio sa 6:4, 6:2, 6:4, a u izjavi za B92 poslije meča naveo je da je ultrazvuk pokazao da nema indikacija da je nešto oštećeno u zglobu ramena.

“Za sada je sve dobro. Pozitivne vesti sam dobio od medicinskog tima. Bio sam kod doktora na ultrazvuku i pregledu, ne postoji indikacija da je nešto oštećeno u samom zglobu ramena. Mišići oko ramena su malo zategnutiji zbog samog pada, osećam mali bol, ali je to nešto minorno i ne bi trebalo da predstavlja prepreku za sledeći meč”, rekao je Đoković.

Pored eventualnih povreda, Novak nema namjeru da odustane od požrtvovanog načina igre.

“Na meču nema ustručavanja. Ne mogu sebe da štedim jer znam da jedan ili dva poena i udarca mogu promeniti tok meča. Verovatno je takav pritstup i mene doveo do ovih teniskih visina i nemam nameru to da menjam. Ove situacije se dešavaju na travi koja je vrlo specifična i klizava podloga, ali su vesti pozitivne”, istakao je on.

Sljedeći protivnik najboljem srpskom teniseru biće još jedan Francuz – Žo Vilfred-Conga.