Tako se rađa šampion: Dječak (13) zadivio fanatičnim radom (VIDEO)

[dropcap]ORLANDO[/dropcap] Džulijan Njumen, 13-ogodišnji dječak iz Orlanda, mašta o tome da jednog dana dođe do NBA drafta, pa svakodnevno ulaže golemu količinu energije kako bi ostvario san.

Svjedoči tome i 7 minuta dugački video objavljen prije nekoliko dana na YouTubeu, a u kojem gledalac dobija na uvid koliko su naporni i izazovni treninzi u kojima naoko uživa.

Njumen je košarkašku loptu prvi put počeo bacati kada su mu bile samo tri godine, te je s vremenom postao toliko dobar ga je otac krajem decembra 2012. uvrstio u srednjoškolsku ekipu koju trenira, u dres “Downey Christiana”.

Povjerenje je opravdao s prosjekom od 13,6 poena i 10,5 asistencija po utakmici, što je sjajan učinak ako uzmemo u obzir da su njegovi protivnici uglavnom daleko viši i fizički snažniji.

Rezultati su ga očekivano doveli i do medija, kojima je otkrio da dnevno 100 puta stane na liniju slobodnih bacanja i 400 puta iz raznih pozicija šutira prema obruču (200 puta je u pitanju skok šut).

Jasno, vrijeme će otkriti hoće li mu to biti dovoljno da dosegne najviši nivo, no s obzirom koliko se već sada trudi zaslužio je da ga malo isprati i sreća na putu do NBA dresa, prenosi 24sata.hr.

[youtube id=”FjPNPTcxz1I” width=”620” height=”360”]

[youtube id=”RNnkm-zgXis” width=”620” height=”360”]

[youtube id=”so6By_Tnr3Y” width=”620” height=”360”]