Mladi igrači iz dijaspore na završnom selektovanju

[dropcap]ZENICA[/dropcap] U Trening centru Fudbalskog saveza BiH u Zenici od 31. oktobra do 2. novembra biće obavljeno završno selektovanje mladih fudbalera iz dijaspore koji su učestvovali u projektu “Otvorena vrata”.

Selektori omladinskih reprezentacija BiH – Toni Karačić, Sakib Malkočević i Zoran Erbez – imaće priliku da steknu uvid u njihov kvalitet.

“Projekat ‘Otvorena vrata’ daje mogućnost dječacima bh. porijekla koji žive u inostranstvu da pokažu šta znaju i eventualno nastupe za naše nacionalne timove. U Njemačkoj je izvršena selekcija mladih fudbalera iz Hrvatske, Slovenije, Austrije, Holandije, Francuske, Švajcarske, Luksemburga i Norveške, a sve pod nadzorom licenciranih trenera Omera Boškaila, Muje Salkanovića i Edhema Durana”, rekao je Denijal Pirić, tehnički direktor FSBiH.

“FSBiH sa svojim rukovodstvom vodi brigu o mladim igračima iz dijaspore, a sa završnim selektiranjem želimo da im ispunimo želju i damo šansu da obave jedan trenažni ciklus u našem Trening kampu, te da upoznaju kompleks u kojem se pripremaju reprezentativci svih naših selekcija”, zaključio je Pirić.

Za tri dana u Trening centru FSBiH 35 talentovanih igrača će obaviti dva treninga i odigrati dvije kontrolne utakmice, saopšteno je iz FSBiH.