Crno-bijeli spriječili tuču na parkingu

[dropcap]BEOGRAD[/dropcap] Ni 147. vječiti derbi između Partizana i Crvene zvezde nije mogao da protekne normalno – počelo je incidentima na istoku, a završilo se na parkingu.

Pola sata prije starta meča u Humskoj došlo je do sukoba između navijača dveju ekipa na istočnoj tribini, uz korišćenje pirotehnike, pa je morala da interveniše žandarmerija.

Kada su se igrači aktuelnog šampiona Srbije spremali da uđu u klupski autobus došlo je do verbalnog okršaja između pojedinih igrača crveno-bijelih i redara koji je obezbjeljivao prostor na parkingu, piše B92.

Dešavanja pored stadiona u Humskoj pratila je i grupa navijača Partizana, a sukob je eskalirao kada je kapiten Zvezde Nikola Mijailović nasrnuo na redara i šutnuo ga.

On je na taj način odlučio da zaštiti Miloša Bosančića, jer je prethodno je, navodno, redar vrijeđao vezistu tima sa Marakane (koji je ponikao upravo u Partizanu), rekavši mu, između ostalog, da – “Navija za Partizan”.

Na to su odregovali navijači Partizana, koji su u međuvremenu drmali zaštitnu ogradu, krenuvši ka igračima gostiju, ali je veći incident spriječen reakcijom igrača Partizana. Autobus crno-bijelih bio je parkiran u blizini, pa su igrači Marka Nikolića prišli i pozdravili se sa protivnicima, kako bi spriječili bilo kakav dalji problem.

Ovakav potez naišao je na aplauz svih prisutnih na parkingu pored stadiona.

Fudbaleri Partizana savladali su Crvenu zvezdu u 147. vječitom derbiju, u devetom kolu Jelen Superlige, a junak je ponovo bio Nikola Drinčić.

Partizan poslije devete runde takmičenja ima četiri boda više od najvećeg rivala, ali i meč manje.