Bokser (18) uhapšen nakon što je sudiji slomio rebra (VIDEO)

[dropcap]ZAGREB[/dropcap] Zbog brutalnog premlaćivanja poljskog sudije u ringu M.D. (50), na očigled publike u maloj sportskoj dvorani Doma sportova u Zagrebu, zagrebačka policija je stavila lisice na ruke mladom 18-ogodišnjem sesvetskom bokseru Vidi Lončaru!

Mlada snaga tog sesvetskog kluba pokazala je neviđeni primitivizam nakon što mu nije “sjela” sudijska odluka da se meč u drugoj rundi prekine i proglasi pobjeda tehničkim nokautom na radost Lončarevog protivnika iz Litvanije, Algirdasa Baniliusa, javlja Jutarnji list.

Poljski sudija je u teškom stanju prevezen u KBC Sestara milosrdnica, gdje mu je utvrđen višestruki prelom rebara, a bokser “kratkog fitilja” će se susresti s krivičnom prijavom za nanošenje teških tjelesnih povreda.

Sudeći prema svemu, Lončar, težak 81 kilogram, još nije ni “zaplivao” u pravim borilačkim vodama, ali je ovim potezom sebi vjerovatno zapečatio karijeru.

Jedno je sigurno – naneo je veliku ljagu na vlastiti klub, kao i na samo prvenstvo, a zbog čega je zanijemilo 1.500 ljudi u publici.

Naime, sukob je krenuo čim je Vido uvidio da nema ništa od pobjede jer je sudija tri puta odbrojao i donio odluku za koju je smatrao da nije fer.

Umjesto da sportski prihvati poraz, odlučio je da se obračuna sa sudijom. Nokautirao ga je u ringu a nakon što je pao na tlo nastavio ga je dalje divljački udarati. Slamku spasa sudiji su pružili redari, a potom i policija koji su raspamećenog 18-ogodišnjaka odvojili na stranu, te odveli u policijsku stanicu.

Doživotna suspenzija

Hrvatski juniorski bokserski reprezentativac Vido Lončar, koji je u ponedjeljak naveče nakon poraza na Evropskom prvenstvu u Zagrebu fizički napao poljskog sudiju Maćeja Dziurgota i nanio mu teške povrede, doživotno je suspendovan od strane Hrvatskog boksačkog saveza i nalazi se u pritvoru, javila je Hina.

[youtube id=”qLE77n4h4-g” width=”620” height=”360”]