Sahranjen navijač Napolija Ćiro Espozito

[dropcap]NAPULJ[/dropcap] Navijač Napolija Ćiro Espozito, koji je preminuo od posljedica ranjavanja vatrenim oružjem u sukobu sa navijačima Rome uoči finala Kupa Italije prošlog mjeseca, sahranjen je danas u svom rodnom gradu.

Hiljade ljudi se okupilo na groblju u siromašnom predgrađu Napulja da odaju poštu 29-ogodišnjem Espozitu, koji je preminuo u srijedu, nakon jednoipomjesečne kome.

Ovaj slučaj je izazvao gnjev stanovnika Napulja i predgrađa Skampije u kojem je živio – a koji je inače poznat kao kvart u kojem vlada napolitanska mafija Kamora.

Espozitova majka i djevojka pozvale su na mir tokom sahrane u Skampiji i poručile da više ne smije da bude nasilja, nakon ružnih scena koje su viđene i na stadionu u Rimu 3. maja.

Gradonačelnik Napulja Luiđi de Mađistris ogorčen je zbog toga što je pokojni Espozito unaprijed bio proglašen osumnjičenim za nerede koji su izbili uoči finala Kupa u kojem je Napoli pobijedio Fiorentinu sa 3:1.

“Već su tretirali Ćira kao osumnjičenog i okrivili Napolitance. Posljednji dokaz bila im je činjenica da je Espozito iz Skampije u kojoj, navodno, žive loši ljudi”, rekao je Mađistris.