Srbija lako i s Nijemcima

[dropcap]BUDIMPEŠTA[/dropcap] Aktuelni šampion Evrope, reprezentacija Srbije, zabilježila je i drugu pobjedu na Evropskom prvenstvu u Mađarskoj.

“Delfini”, koji brane zlatnu medalju osvojenu prije dvije godine u holandskom Ajndhovenu, bez većih problema su savladali Njemačku sa 12:7.

Neizvjesno je bilo samo poslije prvih osam minuta, kada su Nijemci bili na samo gol zaostatka, da bi Srbija potom pojačala tempo i potpuno zasluženo stigli do drugog trijumfa. Nijemcima je ovo bio drugi neuspjeh na šampionatu.

Najefikasniji u timu Srbije bio je Filip Filipović sa 4 pogotka, Slobodan Nikić dodao je jedan manje, a Miloš Ćuk dva. S druge strane, najviše su se istakli Julijan Ril i Hajko Nosen sa po dva pogotka.

Ekipa Dejana Savića je u prvom kolu savladala selekciju Francuske (16:5), a u narednom je očekuje veliki derbi protiv domaćina Mađarske. Taj meč se igra u četvrtak od 20.30.

Statistika

Njemačka – Srbija 7:12 (2:3, 1:3, 2:3, 2:3)

Njemačka: Kong, Bukovski, Van der Boš, Ril 2, Obščernikat 1, Jungling, Nosek 2, Šuler, Stam 1, Oeler, Šloterbek, Ajnder 1, Šenkel.

Srbija: G. Pijetlović, Mandić, Gocić, Ranđelović, Ćuk 2, D. Pijetlović, Nikić 3, Aleksić, Rađen 1, Filipović 4, Prlainović 1, S. Mitrović 1, Mitrović.